SVE IM IDE OD RUKE

Brad i Angie imaju najbolji rose na svijetu

20.11.2013 u 10:07

Bionic
Reading

Osvojili su Oscara, poznati su po humanitarnom radu, roditelji su šestero djece - Angelina Jolie i Brad Pitt pravi su zlatni par. No sada na svoj repertoar mogu dodati još jedan uspjeh – nagrađeni su i kao proizvođači vina

Chateau Miraval Rosé, koji par Pitt-Jolie proizvodi u vinogradima na svom imanju u Provansi, nalazi se na 84. mjestu na popisu 100 najboljih vina godine u izboru časopisa Wine Spectator te je proglašen najboljim roseom na svijetu.

Kako piše časopis, njihov je rose profinjen i elegantan te nudi čiste i koncentrirane okuse sušenih crvenih bobica, mandarine i dinje.

Tridesetosmogodišnjoj glumici i 11 godina starijem Bradu u ovom projektu pomaže francuska obitelj Perrin koja se već pet generacija bavi vinarstvom, piše MailOnline.

Cijena butelje se kreće oko 28 dolara, a svih se 6000 butelja u ožujku prodalo u nevjerojatnih nekoliko sati. Profesionalni sommelieri kažu kako je njihov rose puno više od butelje s imenom zvijezde.

U recenziji vina objavljenoj u Vanity Fairu u svibnju vinar Joe Bastianich kazao je za Angelinin i Bradov rose da su u njemu izbjegnute klasične zamke vinara-zvijezda. 'Oni nisu vinari-celebrityji. Brad i Angelina su pravi vinari.'