NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Boje zidova idealne za svaki tip uređenja

23.05.2014 u 07:47

Bionic
Reading

Bojenje zidova jedan je od najjednostavnijih načina da osvježite prostoriju i dobijete dojam da primjerice imate sasvim novi dnevni boravak. Odabir nijanse i kombinacija već je druga priča, ali s nekim bojama nikada nećete pogriješiti

1. Srebrna

Ovu boju mnogi dizajneri zovu pravim kameleonom jer se lako prilagođava stvarima i osigurava dodatno osvjetljenje. Svaki predmet koji imate u prostoriji bit će dodatno obasjan zbog refleksije svjetlosti i vaš dom će dobiti malo luksuzno ozračje.

2. Zelena

Pogodite li pravu nijansu zelene boje, u kući ćete postići atmosferu prave male oaze. Niste li sigurni kako odabrati zelenu boju, probajte s nijansom listova kadulje. To je umirujuća nijansa s primjesom drame i sofisticiranim dojmom. Dobro se slaže s ostalim bojama, ali i drugim nijansama zelene. Ukoliko ste hrabriji, obojite zidove u boju limete. Ona se pak odlično slaže s antikvitetima.

3. Smeđa

Što dobivate kada pomiješate sve primarne boje zajedno? Smeđu. To je razlog zašto upravo smeđa boja odlično komplementira drugima, od bež nijanse do neodoljive čokolade. Bilo koja nijansa smeđe ostavit će dojam bogate starine i vrlo ugodan osjećaj svakom gostu.

4. Bijela boja

Jedinstvena je i idealna za svaki prostor, bez obzira imate li mali stan ili velik prostor. Upravo o tome ovisi kako ćete je kombinirati. Imate li manji prostor, poigrajte se različitim teksturama u bijeloj i prostor će djelovati većim i svjetlijim. U većem pak prostoru možete si dopustiti više detalja u drugim bojama i izraziti svoj stil.

5. Zlatna

Tražite li nešto ozbiljnije s dozom glamura, zlatna je vaša boja. U kombinaciji s njenim bež nećacima, zlatna boja obogatit će svaki prostor i dati mu toplinu jer asocira na sunce. Tamnije boje bez sjaja djelovat će starinski ili vintage, a polusjajne i sjajne boje dat će moderniji look

6. Siva

Ako slučajno niste znali, u svijetu interijera siva je hit boja. Budući da možete birati između toliko tonova, zapamtite da je topla strana sive odlična za prostore koji traže intimu, a hladna za otvorenije prostore. Jedino je možda pametno izbjegavati betonsku nijansu sive boje ili se pobrinite za to da ima sjaj.

7. Crna

Možda ćete odmah pomisliti da crni zidovi izazivaju depresiju, ali svi znalci i stručnjaci tvrde da je to nevjerojatno chic nijansa. Living.msn.com tako piše da će se svaki komad namještaja posebno istaknuti uz crne zidove, a rasvjeta djelovati još dramatičnije.

8. Pastelne nijanse

One su vaš najbolji prijatelj. Odlično se slažu sa svim tamnim zidovima, od crnih do čokoladnih, i na vama je da kombinirate boje prema željama i stilu uređenja.

Uz samo osvježenje zidova bojenjem nemojte zaboraviti na tapete. One su već neko vrijeme omiljen način uređenja zidova, a nije tako teško postaviti ih.