TRENDI UREĐENJE

Boje interijera koje će vam preporučiti svi dizajneri

10.12.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Boja je itekako važna u dizajniranju i opremanju prostora, a svake se godine mijenjaju nijanse kojima dekorateri ne mogu odoljeti. Preuređujete li svoj dom, možda je baš neka od deset preporučenih boja savršena za vas

Pantone, svjetski autoritet u svijetu boja, prognozirao je koje su boje 'in' ove sezone, a s obzirom na raznolikost, svatko će pronaći barem jedno trendi rješenje za svoj dom.

1. Tamnosmeđa

Ova boja može vas podsjetiti na jutro s mirisom kave. Smeđa boja, odnosno French Roast, ime je dobila upravo zbog kave uz koju mnogi vole provoditi svoja jutra. Budući da je riječ o tamnoj nijansi, zagarantirana je elgenacija u prostoru, posebice ako je spojite s neutralnim stvarima i bojama.

Plava boja također djeluje umirujuće
2. Boja meda

Prekrasna žuto-narančasta nijansa nazvana Honey Gold predstavlja bogato i elegantno uređenje. Ne znate li uz koje boje bi je kombinirali, Freshome preporučuje French Roast i Tangerine Tango (jarko narančastu). Boja meda ublažit će French Roast, a prostor neće izgubiti elegantnost.

3. Jarko ružičasta

Od svih hit boja u ovoj sezoni, jarko ružičasta (Pink Flambé) najviše će odgovarati pripadnicama ljepšeg spola. Ova je boja ženstvena, ne dječja, ali može asocirati na lijepe uspomene iz djetinjstva. Možda ju je lakše uklopiti kao sekundarnu boju u prostoriji ili obojiti samo dijelove površina.

4. Jarko narančasta

Ovogodišnja naj varijanta za izradu luksuznih tkanina, pozadina, pribora za jelo ili otkačenog namještaja upravo je jarko narančasta. Tangerine Tango najavljena je kao trendi boja koja je postala toliko omiljena da će sigurno biti na listama popularnih još koju sezonu.

5. Plavo-zelena

Zatvorite oči i zamislite primorsko mjestašce na mediteranskoj obali sa svojom plavo zelenom vodom i mirisom soli u zraku. Ova je boja posve kul jer ima umirujući učinak na shemu boja. Tako bi, primjerice, bila izvrsna zamjena za klasične dječje sobe u plavoj boji.

6. Žuto-zelena

Žuto-zelena boja je već neko vrijeme na vrhu ljestvice kod dizajnera, a njene potpuno svijetle nijanse osvježit će bilo koji zapušten i tmuran prostor. Možete je kombinirati s bijelom i trunčicama roze i dobit ćete savršenu prostoriju.

7. Plava

Još jedna boja koja nas podsjeća na morske ljepote, a djeluje opuštajuće i smirujuće. Prema najavama, u svijetu mode i dekora dugo će se zadržati na vrhu jer ju je lako uklopiti s ostalima.

8. Titanium siva

Obična siva također je prisutna već dulje vrijeme, a srebrnkasta i blaža titanium nijansa prostoru će dati poseban štih. Od svih ovogodišnjih neutralnih nijansi, tutanium je miljenica među stručnjacima. Preporučuju da se kombinira s jarko ružičastom ili žuto-zelenom bojom.

9. Blijedo ljubičasta

Možete li se zamisliti da hodate poljima lavande i uživate u opojnim mirisima? Ako je odgovor potvrdan, vama će odgovarati blijedo ljubičasta boja. Potiče kreativnost, a istovremeno ima umirujući efekt.

10. Svijetloružičasta

Neutralna boja koja djeluje kao da je netko u bijelu dodao samo malo roza čarobne prašine i mrvicu bež boje. Ako ne volite dominantne boje i smeđa ili plavo-zelena nisu vaš izbor, svijetloružičasta će zadovoljiti sve vaše zahtjeve.