osmijeh od uha do uha

Blistav i zdrav osmijeh za "novo normalno"

25.05.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Osmijeh. Neopisiva ljudska gestikulacija koja često govori više od riječi i ostavlja dojam na prvu. Svi težimo prekrasnom i bijelom osmijehu, ali uvijek bismo se trebali pobrinuti da osmijeh, prije svega, bude zdrav.

Osmijeh. Neopisiva ljudska gestikulacija koja često govori više od riječi i ostavlja dojam na prvu. Svi težimo prekrasnom i bijelom osmijehu, ali uvijek bismo se trebali pobrinuti da osmijeh, prije svega, bude zdrav. Razdoblje u kojem smo se našli, jednostavno ne smije biti razlog zanemarivanja zdravlja usne šupljine. Vjerojatno se pitate je li sigurno posjetiti stomatologa u vrijeme epidemije?

„Naravno da je,“ poručuje dr. med. dent. Tamara Žaja Miličić.

Uvijek iznimno stručni i širokog osmijeha, djelatnici Poliklinike TIM DENT – Miličić striktno se pridržavaju svih epidemioloških mjera u skladu s uputama HZJZ-a. U Poliklinici TIM DENT - Miličić provode se strogi protokoli i najviši standardi sterilizacije, dezinfekcije i higijene ordinacije, uređaja, materijala i pribora za rad kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svim pacijentima i TIM DENT-ovim djelatnicima.

Sigurnost koju garantira Poliklinika TIM DENT - Miličić, oduvijek je na dobrom glasu, a najbolji su pokazatelj najmlađi pacijenti koji s veseljem i bez straha, jedva čekaju preglede kod svojih omiljenih stručnjaka. Strah od stomatološke stolice nešto je s čim se susreću i oni nešto stariji.

U ugodnom ambijentu ove Poliklinike, uz stručnost i lijepu riječ, nema mjesta za strah.

Sada, kada epidemiološke mjere polako popuštaju, idealno je vrijeme za blistavi osmijeh s kojim ćete krenuti u 'novo normalno'.

„TIM DENT - Miličić tretmanima kao što su keramičke ljuskice, lasersko izbjeljivanje zubi, ugradnja implantata te revolucionarna metoda All-on-4, u slučaju potpune ili gotovo potpune bezubosti, vratit će Vam osmijeh o kojem ste sanjali,“ navodi dr. med. dent. Tamara Žaja Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

Keramičke ljuskice predstavljaju protetske nadomjeske koji se postavljaju na površinu zdravog zuba i u potpunosti mogu promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba. Kao takve, odličan su izbor za sve osobe koje imaju puknuće na zubu, jedan ili više zubi tamnije nijanse, nepravilan oblik zuba pa čak i sitne razmake među zubima, ili samo žele promijeniti estetski izgled svojih zubi. Sam postupak je bezbolan i brz – potrebna su svega dva posjeta liječniku dentalne medicine.

Što se tiče izbjeljivanja zubi, uvjerljivo najpopularnija metoda u poliklinici TIM DENT - Miličić, ona je koja se izvodi laserom. Lasersko izbjeljivanje zuba može posvijetliti zube za približno 4 do 6 nijansi, a osjetljivost koja se javlja nakon tretmana, nestaje u potpunosti.

Najrevolucionarniji tretman je All-on-4 metoda. Pri ovom tretmanu ugrađuje se fiksni protetski nadomjestak (most) na četiri implantata. Metoda predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo četiri titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti, bez potrebe za nadomještanjem kosti, a sama procedura je brza i minimalno invazivna.

Ono što je pacijentima svakako najvažnije jest da sam zahvat traje vrlo kratko. Nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu, pacijent unutar 24 sata od operacije, dobiva fiksni hibridni most i funkcionalne zube. Ovaj revolucionarni tretman u stomatologiji među prvima u Hrvatskoj uvela je zagrebačka stomatološka poliklinika TIM DENT - Miličić.

Zahvaljujući iskustvu ugradnje više od 5000 implantata godišnje, uspješno riješenim najzahtjevnijim slučajevima dentalne implantologije, dr.med.dent. Marko Miličić ubraja se među vodeće hrvatske oralne kirurge.

Zubni implantati jedino su trajno rješenje za nedostatak zuba. Pacijenti često smatraju da je ugradnja mosta ili krunica povoljnije, brže ili odgovarajuće rješenje za njihovu situaciju, no zubni implantat je bolji, estetski prilagodljiviji i funkcionalniji način i prije svega, jedino trajno rješenje za nedostatak zuba. Zubni implantati imitiraju korijene zuba te se ugrađuju u čeljusnu kost. Napravljeni su od titana, metala koji je potpuno biokompatibilan (biološki prihvaćen) s ljudskim tijelom. Ugrađuju se u čeljusnu kost na mjestu zuba koji nedostaje ili na pozicijama koje su najbolje da nose most. Zubni se implantati mogu opteretiti krunicama, mostovima ili protezama. Jedna od prednosti implantata je izbjegavanje brušenja zdravih zuba, kao što je to uobičajeno kod izrade standardnih mostova.

Danas najveći stručnjaci na području dentalne implantologije smatraju kako imedijatno (trenutačno) opterećenje zubnih implantata ima prednosti. Prevladava mišljenje kako se nova kost uz implantat stvara puno brže, ako se implantat odmah optereti – znači, ako se na njega odmah postavlja protetski nadomjestak. U stomatološkoj poliklinici TIM DENT – Miličić teže imedijatnom opterećenju implantata kada god je to moguće, čime se olakšava cijeli tretman pacijentima, jer sve obave prilikom jednog dolaska u ordinaciju. Upravo po ovom imedijatnom opterećenju implantata, poliklinika TIM DENT - Miličić razlikuje se od ostalih stomatoloških ordinacija.

Zahvaljujući stručnom timu vrhunskih specijalista iz raznih grana dentalne medicine, suvremenom laboratoriju, avangardnoj tehnologiji, kompletnoj ponudi svih stomatoloških usluga i vlastitom 3D RTG odjelu, pacijenti mogu dobiti vrhunsku uslugu za svoj zdrav i bijel osmijeh na jednom mjestu. Neka Vaš novi osmijeh bude Vaše „novo normalno“, vedro gledanje na život koji stoji pred Vama!

Zato, odaberite TIM DENT Miličić i podarite si prekrasan i blistav osmijeh. Slogan „Vaš osmijeh. Naša strast.“, idealno opisuje filozofiju ove stomatološke poliklinike. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike