Štimac centar dentalne medicine

Kako do osmijeha kojeg ćete ponosno pokazivati

20.03.2024 u 09:43

Bionic
Reading

U današnje vrijeme čini nam se da su društveni zahtjevi po pitanju ljepote i zdravlja sve veći, no ne moramo u svojoj želji za dobrim izgledom posezati za ekstremnim rješenjima

Već godinama se termin 'Hollywoodskog osmijeha' upotrebljava u medijima, toliko učestalo da se već i izlizao. Povezujemo ga sa savršenim osmijesima, ujednačeno bijelim i velikim zubima koji su ravni i perfektno raspoređeni u ustima. No, američki pojam estetike razlikuje se ipak dosta u odnosu na tzv. standardnu estetiku gdje se njeguje prirodan izgled - lica, tijela, te posebice osmijeha, odnosno zuba.

Najljepše je ono što vama najbolje stoji

Osmijeh bi trebao biti skladno uklopljen u fizionomiju i ne dominirati u odnosu na druge dijelove vašeg lica. Tu dolazimo do učestalih nesigurnosti i problema: što ako nemamo taj 'perfect smile'? Istina je da ga prirodno nema gotovo nitko, no uz današnju modernu stomatologiju, jako lako ga je postići.

Glavni junaci nazovimo ga 'filmskog looka' su bijeli zubi i privlačan široki osmijeh. Ovakav look možete postići u samo par dolazaka stomatologu. Urođena anomalija visokog zubnog mesa (gummy smile) čest je problem kod mnogih ljudi, koji je danas lako rješiv. Podizanjem zubnog mesa postupkom gingivektomije dobivate temelje za veći i širi osmijeh.

'Brzo je, bezbolno je i daje fantastične rezultate', uvjerava nas zagrebačka stomatologinja Elena Štimac Vukojević, dr.med.dent., spec. dentalne protetike u Štimac centru dentalne medicine, koja je istinski posvećena estetici osmijeha, a dodaje: 'Umjesto mukotrpnog nošenja aparatića za zube, danas se za manje korekcije osmijeha traže zubne ljuskice, koje vas mogu vrlo lako transformirati u pravu filmsku divu. Njihova prednost krije se u finoći i tankoći koja im omogućuje da se fiksiraju na prednju površinu zuba, stapaju s našim prirodnim zubima i momentalno kreiraju jedan zaista predivan osmijeh. Ljuskice daju prirodan izgled i ne mijenjaju boju kroz godine, bez obzira na vaše prehrambene navike ili dob.'

Ako ne možete dobiti ljuskice, tu su estetske krunice

Kad ljuskice nisu idealno rješenje za novi osmijeh, on se može proljepšati i zubnim krunicama. Cirkon-keramičke i keramičke krunice u estetskom smislu imaju zavidno visoko mjesto, jer su transparentne i izgledaju poput prirodnih zubi. Ugradnja cirkonskih krunica brz je i bezbolan zahvat, a mogu biti gotove u nekoliko dana. Tajna ovih brzih a fantastičnih promjena krije se u tzv 'digital smile design' procesu, u kojem se, nakon analize vašeg dentalnog stanja i razgovora o željama za novi osmijeh, dizajnira savršen individualizirani osmijeh, koji savršeno odgovara vama i samo vama. Najbitnije je prvo otići na klinički pregled zubi i već nakon nekoliko posjeta, vaš će novi osmijeh mamiti uzdahe.

U Štimac centru dentalne medicine prepoznali su odavno moderne zahtjeve za visokom kvalitetom i estetikom osmijeha. Uz vrhunsku uslugu, možete biti sigurni da će rezultati koje ćete dobiti biti prirodni i vjerno vas služiti dugi niz godina. Svoju novu ljubavnu priču s vašim osmijehom možete započeti tako da stručnjake centra pitate sve što vas zanima putem online obrasca, a možete im se obratiti i putem njihovog Facebook i Instagram profila.