LJUTI KONKURENTI

Biste li odabrali Audi RS7 ili BMW M6 Gran Coupe?

15.01.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Audi i BMW odlučili su sukobiti dva direktna konkurenta na netom otvorenom sjevernoameričkom autosalonu NAIAS u Detroitu. Publika će odlučiti koji automobil joj je draži

Oba automobila se prave da su kupei premda imaju par vrata viška i oba su najsnažnije izvedbe serijskih modela, oba se koriste turbopunjenim motorima V8, samo što Audi ima pogon na sva četiri kotača, a BMW isključivo na stražnje.

S jedne strane imamo Audi RS7 Sportback koji iz četverolitrenog obujma razvija 560 KS i 700 Nm, dok BMW M6 Gran Coupe iz 4,4-litrene zapremine istiskuje 560 Ks i 680 Nm.

BMW se okoristio sedmerobrzinskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke koji mu omogućava sprint do stotke za 4,1 sekundu i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h, dok se Audi odlučio za standardniju (čitaj: sporiju) osmerobrzinsku mjenjačku kutiju Tiptronic, no zahvaljujući posljednjoj generaciji pogona Quattro do stotke stiže dvije desetinke brže od BMW-a te uz dodatne pakete opreme može juriti 280, odnosno 305 km/h.

Oba automobila nakrcana su opremom, kako se to i očekuje od najprestižnijih primjeraka, međutim, oba nude i poduže popise skupocjene dodatne opreme. Cijene zasad nisu definirane, no oba bi u prodaju trebala krenuti do ljeta.

Koji biste vi odabrali?