PEARLCORE

Biserni nakit nije više rezerviran samo za bake, sada je to ljetni hit savršen za romantičarke i minimalistice

03.08.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Čak iako ih nemate naviku nositi, morate priznati – biseri uvijek djeluju tako elegantno i profinjeno. A upravo te lijepe bijele kuglice ove sezone doživljavaju vrlo zanimljivo osvježenje zbog kojih ih je nevjerojatno lako uklopiti u svakodnevne stajlinge. Savršen za minimaliste i romantičare, 'bakin nakit', uz dašak modernog chica, sada je vrući modni hit ovog ljeta, ali i nadolazeće jeseni

Legendarna Coco Chanel ne predstavlja samo odijelo od tvida i malu crnu haljinu, već i bisere koje je najradije nosila oko vrata u nekoliko slojeva.

Zahvaljujući njezinom snažnom modnom utjecaju biseri su postali jednim od simbola dobrog stila. No, upravo zato što biseri imaju izražen damski imidž mnogi ih izbjegavaju uklopiti u svakodnevne stajlinge, no sada biseri doživljavaju mali make over te postaju ultra moderan i cool nakit.

Nazvan Pearlcore, ovaj trend zavladao je društvenim mrežama i baš svi priželjkuju klasično elegantna nakit s modernim twistom. Vladajući trend nakita u 2022. prepušta se svojoj nesavršenosti i vješto se oslanja na prekide u stilu. Na primjer, perle u boji sedefa protkane su šarenim plastičnim perlama koje podsjećaju na razigrani dječji nakit. Ostali komadi nakita oslanjaju se na organski i prirodni oblik slatkovodnih bisera i dodaju se pozlaćenom prstenju ili naušnicama kao završni dodir.

Ovaj prekid, koji se temelji na japanskom estetskom konceptu wabi-sabi, čini nakit zanimljivijim i suvremenijim. Čarobna privlačnost bisera je zadržana tako da biserni nakit daje uzbudljive naglaske svakoj odjeći. Uočljivo je da se sve više mladih kreatora nakita oslanja na ovu vrstu nakita i konstantno ga reinterpretira: primjerice austrijski brend Bruna The Label i nizozemski brend Maanesten.

Kako nositi biserni nakit

Bijela košulja i traperice izgledaju mnogo elegantnije uz trendi bisernu ogrlicu, a ljetnu haljinu savršeno upotpunjuju biserne naušnice. Ali na što bismo trebali obratiti pozornost kada stiliziramo cool nakit? Evo pet savjeta:

Nosite ga slojevito

Trend koji je trenutno posebno popularan je nošenje više lančića. U ovom slučaju biserna ogrlica čini stilsku žarišnu točku kada se nosi zajedno s filigranskim modelom i ogrlicom od karika. Također izgleda jako cool kada se kombiniraju ogrlice s različitim stilovima bisera.

Biseri velikih ili malih dimenzija

Upečatljiv trend ove sezone su biseri u XXL verziji. Kada je u pitanju Pearlcore, sve je dopušteno. Kada birate naušnice pripazite da se ne odlučite za male, klasične, radije posegnite za visećim stilovim, po mogućnosti neobičnih oblika. S ogrlicama je posve drugačija priča – poželjne su one načinjene od XXS bisera i što uže uz vrat.

Suprotnosti se privlače

Što su biseri 'buržoaskiji', to bi izgled trebao biti nonšalantniji. Dakle, dok prilično klasična biserna ogrlica može izgledati potpuno sjajno s ležernim stajlingom inspiriranim 2000-ima, manje, organske bisere nosite iz romantičnu haljinu.

Zaboravite na rodne stereotipe

Biserni nakit više nije rezerviran samo za žene. Sve više muškaraca oko vrata nosi uske ogrlice s biserima prilično organskog oblika - a to jednostavno izgleda super trendi.

Ne razmišljajte samo o klasičnim komadima nakita

Biseri su ove sezone posvuda. Osim kao klasičan nakit, odličan su izbor za ukrase za kosu, a to se posebno vidi u trendi izgledima ljetna vjenčanja.