'ISPUNIT ĆE NAM SRCA'

Bijela kuća spremna za božićno uređenje: Jill Biden preuzela božićnu jelku visoku gotovo šest metara

21.11.2022 u 23:52

Bionic
Reading

Američka prva dama, dr. Jill Biden, primila je u ponedjeljak božićno drvce za Bijelu kuću, rekavši da je gotovo šest metara visoka bijela jelka prekrasna

Dvadeset godina stara bijela jelka stigla je iz uzgajališta u Pennsylvaniji, čiji su vlasnici Paul i Pam Shealer ovogodišnji dobitnici Grand Champion Grower, počasti koju dodjeljuje Nacionalna udruga božićnih drvaca.

Istu titulu njihova je tvrtka Evergreen Acres Tree Farm osvojila i 2000. godine, kada su božićno drvce poklonili bivšoj prvoj dami Hillary Clinton.

Na poziranje s obitelji Shealer i pozdravljanje s publikom koja je došla vidjeti ovogodišnje drvce Jill Biden je povela dvogodišnjeg unuka Beaua.

Pozirajući zajedno pred stablom, Paul Shealer se našalio rekavši prvoj dami kako misli da će 'drvce' od 5,7 metara ispuniti sobu, na što mu je Jill odgovorila 'Ispunit će naša srca, sigurno'.

  • +3
Božićno drvce Bijele kuće 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Božićno drvo je u Bijelu kuću dopremljeno konjskom zapregom, a svoje mjesto naći će u Plavoj sobi, gdje će biti uređeno za blagdansko vrijeme.

Dvogodišnjeg Beaua, unučića koji je dobio ime po Bidenovom pokojnom sinu, Jill je nakon preuzimanja drvca odvela da pomazi konje.

Godišnje predstavljanje božićnog drvca tradicija je koja traje već 57 godina. Pobjedniku Nacionalnog natjecanja božićnih drvaca pripada čast pokloniti drvce prvoj dami i tako joj uljepšati božićne blagdane.