BIRAJTE NAJBOLJE

Bez čega ne smijete izaći iz kuće?

27.03.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Riješite se neugodnog mirisa, žutih i bijelih tragova jednom zauvijek tako da im uopće ne dopustite da se pojave!

U svijetu kozmetike dobar 'dezić' je ono što je u modnom miljeu 'mala crna haljina', stvar koju jednostavno morate imati u svom (kozmetičkom) ormaru. Dezodorans je danas nešto poput sapuna, podrazumijeva se da ga koristite, ali nije svaki podjednako dobar.

Klasični antiperspiranti djeluju po principu 'sprečavanja znojenja' i sadrže aluminijeve soli koje su došle na zao glas jer su, navodno, kancerogene. Zato dezodoransi 'nove generacije' djeluju po sasvim drugačijem principu. Sam znoj nema mirisa jer je on nusprodukt njegove razgradnje pa novi dezići ne sprečavaju sam proces znojenja, nego neutraliziraju i razgrađuju znoj.

Neko vrijeme bili su vrlo popularni antiperspiranti u kamenu koji se stave pod mlaz vode i zatim nanesu ispod pazuha, ali tu su mišljenja vrlo podijeljena. Dok se neki 'kunu' u pouzdanost takvog oblika dezodoriranja, drugi tvrde da im uopće nije od velike pomoći.


U posljednje vrijeme vrlo su popularni mineralni dezodoransi jer su prirodni, učinkoviti i omogućuju koži da diše.

Baš zbog toga je Garnier osmislio novu liniju obogaćenu aktivnim mineralima Action Control koji nude osjećaj svježine i suhoće do 48 sati. Ne začepljuju pore, tolerantni su prema koži i ne sadrže alkohol.

Linija dezodoransa Borotalco objedinjuje tri vrste proizvoda. Original Fresh upija znoj i balansira disanje kože. Invisible sprečava nastanak žutih mrlja na svijetloj odjeći te bijelih na tamnoj, dok Dry Power djeluje i do 48 sati nakon nanošenja. Svima im je zajedničko to da posjeduju snagu milijuna čestica mikrotalka i formulu s brzim upijanjem za suhu kožu. U našem Izlogu doznajte više.