IMA SE, MOŽE SE

Beyonce je vlasnica najskupljeg doma u Kaliforniji, a ovako izgleda kuća od 200 milijuna dolara

23.05.2023 u 13:07

  • +6

Skupocjeni dom Beyonce i Jay Z-ja

Izvor: Profimedia / Autor: PAPGALORE / BACKGRID / BACKGRID USA / PictureLux / Profimedia

Bionic
Reading

Slavni glazbeni par ovih je dana oborio rekord na tržištu nekretnina iskeširavši vrtoglavih, 200 milijuna dolara za imanje smješteno u Malibuu u Kaliforniji

Spomenuta nekretnina postala je najskupljim domom ikad kupljenim u ovoj saveznoj državi. Prema napisima američkog tabloida TMZ-a, glazbeni par kupio ga je u potpunosti u gotovini što sve čini dodatno spektakularnim.

Njihova kupnja smatra se drugom najskupljom u povijesti američkih nekretnina, nakon stana u New Yorku koji je prethodno prodan za 238 milijuna dolara.

Potpuno betonsku kuću u Malibuu, Carteri su kupili od Williama Bella, jednog od najvećih kolekcionara umjetnina na svijetu, a nastajala je gotovo 15 godina.

Ovo imanje, koje se prostire na tri tisuće metara kvadratnih, djelo je proslavljenog japanskog arhitekta Tadaa Anda koji također stoji iza betonske vile vrijednu 57,3 milijuna dolara koju je Kanye West kupio tijekom razvoda od Kim Kardashian.

Beyonce i Jay-Z navodno su prošli ‘jeftino’ budući da je originalna cijena njihovog novog doma iznosila 295 milijuna dolara.

Osim najnovije akvizicije, poznati glazbeni par imaju golem portfelj nekretnina. Godine 2017. kupili su kuću u naselju Bel Air za 88 milijuna dolara, a iste godine iskeširali su 26 milijuna dolara za vilu u Hamptonsu.

Prema procjeni magazina Forbes, neto vrijednost bogatstva Beyoncé iznosi 450 milijuna dolara, dok je Jay-Z stigao do cifre od 2,5 milijardi dolara.

  • +6
Beyonce Izvor: Profimedia / Autor: Z.J / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia