POSVETITE SE SEBI

Beauty plan: Kad već imate viška slobodnog vremena, evo kako ga najbolje iskoristiti

29.05.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Ljeto samo što nije tu, a kako bi vaša koža ponovno zablistala nakon vremena provedenih u izolaciji, evo nekoliko sjajnih beauty tretmana koje možete napraviti i vlastitom domu

Ako još niste ugrabili tretman kod vaše kozmetičarke kako biste se doveli u red nakon mjeseci provedenih u izolaciji kad nam je, budimo iskreni, izgled bio na zadnjem mjestu, evo nekoliko genijalnih do it yourself ideja za beauty rituale koji će donijeti osmijeh na vaše lice.

Manikura

Užasava vas pogled na vaše nokte? Evo prilike da se konačno s time pozabavite. Obzirom na stalno pranje i korištenje dezinfekcijskih sredstva koja dodatno isušuju ruke, ni nokti nisu u puno boljem stanju. Prvo ruke dobro hidratizirajte, uredite nokte i uklonite kožicu, a zatim možete im dati živosti s pravom proljetnom manikurom poput nove francuske manikure ili vesele varijante u duginim bojama.

Masaža i gimnastika lica

Ako ste i vi među onima koji na polici imate roler za lice od žada na koji ste potpuno zaboravili, aktivirajte ga. Ako ovoj beauty rutini dodate i nekoliko minuta gimnastike za lice ujutro ili prije spavanja, brzo ćete početi primjećivati promjene.

Njega lica

Stavite masku ili piling za lice koje već dugo imate u kupaonici, no nekako nikako da dođe red i na to. Nakon što je nanesete lezite i potpuno se opustite. Zamislite da ste u wellnessu. Ako nemate masku, možete je sami napraviti od namirnica koje imate doma poput kombinacije banane i meda koja će vašu kožu lijepo nahraniti.

Meditacija

Zašto se ne biste odlučili isprobati meditaciju? Mnogi koji prakticiraju meditativne tehnike oduševljeni su pozitivnim učinkom, a zasigurno će vas osloboditi stresa. U prostor gdje meditirate možete postaviti i mirisne štapiće s nekim opuštajućim mirisom ili mirisne svijeće kako biste se opustili.

Kosa

Masku za kosu obično brzo isperemo pod tušem iako bi se trebala i dulje držati za bolji efekt. Kako sad imate više vremena nego inače, nanesite obilato masku i držite je na kosi 20-ak minuta. Bit ćete oduševljeni efektom. Možete isprobati čak i neke maske iz domaće radinosti na bazi maslinovog ulja.

Naučite nove tehnike šminkanja

Proučite tutoriale na YouTubeu i zaigrajte s različitim make up tehnikama i trendovima. Sviđa vam se pin up stil ili pak želite isprobati najnovije ovogodišnje trendove? Dajte si truda i proučite što vam odgovara.

Opuštajuća kupka

Ima li što bolje od mirisne i tople kupke koja će vas opustiti? Pustite si omiljenu glazbu i priuštite relaksirajući doživljaj u svojem domu.