REALNIJE LUTKE

Barbie napokon postaje malo bliža stvarnosti

28.01.2016 u 20:11

Bionic
Reading

Mattel je najavio nove verzije popularne lutke Barbie. Djeca će se od sada moći igrati s barbikama koje će imati tri različite veličine i čak sedam boja

Tvrtka Mattel, koja proizvodi lutku Barbie, najavila je kako će popularna linija od sada imati tri različita tipa tijela u sedam različitih boja kako bi bolje odražavala stvarnost. Ukratko, neke barbike će od sada biti niže, neke više, a neke će imati i obline.

Mattel je na novoj barbici radio zadnje dvije godine i nada se da će nove lutke bolje održavati tjelesne standarde, kao i različite boje kože, frizure i odjeću. Njihove lutke će također imati normalna stopala, za razliku od onih nakrivljenih dosadašnjih barbika koje su mogle nositi samo visoke pete.

Nove barbike će se moći kupiti već početkom ožujka, a linija se sastoji od čak 33 lutke i u potpunosti će biti na tržištu do kraja 2016.


'Nove igračke će biti dio linije koja bolje održava ono što djevojčice vide u svijetu oko sebe. Smatramo da imamo obavezu djevojkama i njihovim roditeljima prikazati širu paletu ljepote', rekle su viša potpredsjednica i globalna direktorica za liniju Barbie, Evelyn Mazzocco, i glasnogovornica Michelle Chidoni.

Zapravo ne čudi to da se barbike mijenjaju s obzirom na uspješan projekt Nickolayja Lamma, koji proizvodi lutke čija se tijela temelje na podacima o tjelesnim proporcijama prosječne 19-godišnjakinje, a popularno su poznate kao 'normalna Barbie'. Uz lutke iz linije Lammily  mogu se kupiti naljepnice kojima kupci, ako žele, mogu na njih dodati celulit, pjegice ili loš ten.