DOZA INSPIRACIJE

Balerinke ovoga proljeća imaju ključnu ulogu, a ovako ih nose street style zvijezde

04.02.2022 u 08:49

Bionic
Reading

Iako su balerinke posljednjih sezona u naletu nekih novih, uzbudljivih modela obuće poput glomaznih loaferica u duhu 90-ih završile u drugom planu, brojni im prognoziraju dobivanje titule trendovske obuće u proljetnoj sezoni

Elegantnije od tenisica, udobnije od visokih potpetica i gracioznije od cipela loafer, balerinke su se pokazale idealnim odabirom u svim prilikama, a u ormarima brojnih zaljubljenica u modu i dalje predstavljaju ključni komad.

Balerinke kakve danas poznajemo slavu su stekle još 50-ih godina, kad su ih u svoje stajlinge uključivale ikone stila poput Audrey Hepburn i Brigitte Bardot.

  • +3
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Danas dolaze u svim bojama, printevima i od različitih materijala, a predmetom želja modnih ovisnica diljem svijeta godinama slove Chanelove dvobojne balerinke, puštene u prodaju danas davne 1984. godine.

Osim udobnosti, krasi ih chic izgled, kao i lakoća kombiniranja uz različite odjevne komade, o čemu dovoljno svjedoče modni primjeri jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.