MAŠTOVITA JELA

Bajkovita večera inspirirana 'Šumom Striborovom'

23.11.2015 u 17:23

  • +27

Bajkovita priča Dubravkinog puta

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U jedinstvenom okruženju i prekrasno uređenom ambijentu restorana Dubravkin put održana je prva u nizu #VeceraUValu. Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom i idejnom začetnicom koncepta Priskom Thuring osmislio je osam sljedova jela inspiriranih dijelom priče, a pratila ih je prikladna zvučna kulisa

Dvanaest gostiju na jednu je večer otputovalo u čarobni svijet Ivane Brlić Mažuranić, u priču 'Šuma Striborova'.

Imena sljedova poput Livada, Ledena suza, Ugljen i Srebrna vrata nisu otkrivala puno i golicala su maštu, a jela su oduševljavala prvu skupinu entuzijasta te su komentirali da su njihova očekivanja, iako visoka, ipak nadmašena.

Prostor su dekorirali Dubravka Dujmović i Martin Pohl u duhu događaja pa je tako prostorija bila prekrivena lišćem i bršljanom, a stol mahovinom, rogovima, drvećem i svijećama. Događaj je praćen pomno odabranom glazbom koja je dočaravala i pojačavala trenutke i osjećaje priče, pa je u nekim trenucima ova originalna večer gastrodelicija više izgledala kao kazališna predstava.

Jednom mjesečno u izdvojenoj prostoriji Val održavat će se večera za maksimalno 18 osoba, a naredna je na rasporedu 16. prosinca u 20 sati. Svaka #VeceraUValu imat će svoju tematiku koja će ostati tajna do samog početka. Sve na toj večeri, od hrane i pića do scenografije i izgleda stola, pa čak i glazba, bit će u skladu s odabranom temom.