'SVE MI OSTANE U GLAVI'

Ava pokazala sve svoje petice

08.02.2013 u 12:03

Bionic
Reading

Pokušavajući opravdati svoju reputaciju uzorne studentice nakon što je 'netko ljubomoran' plasirao informaciju da je izbačena s ispita zbog prepisivanja, Ava Karabatić pokazala je indeks, ponosno navodeći iz čega je sve dobila petice

Iako Ava Karabatić svojim izjavama često mnoge nasmijava, prosjek ocjena na zadarskom fakultetu joj je visokih 4,9. Kako bi dokazala svoj status uzorne studentice, Ava je čak i pokazala svoj indeks s peticama.

'Nisam se željela baviti pokazivanjem ocjena, ali izgleda da moram. Netko ljubomoran tvrdi da su me izbacili s ispita zbog prepisivanja, a petice ne spominje', kaže Ava za 24sata.

Uz studij talijanskog i latinskog, Ava je upisala ruski jezik kao izborni predmet, a ide i na tečaj za medicinskog fizioterapeuta. Iako ruski jezik nije učila prije, i iz toga predmeta već sada ima odlične ocjene.

'Prošli tjedan sam iz prednje i stražnje strane potkoljenice dobila pet, a danas smo pisali natkoljenicu i dobila sam peticu s 99 posto točnosti na ispitu. Dosad sam položila četiri kolokvija iz ruskog sa stopostotnom točnošću, a danas sam pisala pismeni na četiri-pet stranica te usmeno odgovarala i dobila peticu. Peticu sam dobila i prije tri tjedna, 11. siječnja, iz metrike u latinskom', kaže Ava.

'Brzo pamtim i sve mi ostane u glavi. Još znam gradivo iz srednje i osnovne škole, a uz to učim s razumijevanjem i ne bubam gradivo napamet', objasnila je svoj uspjeh na fakultetu Ava za 24sata. Ava je dodala i kako odmalena gleda TV kalendar i edukativne emisije. S obzirom na to da ima odlično pamćenje, kaže, postiže izvrsne rezultate na fakultetu i tečajevima. No njene kolegice s faksa, piše 24 sata, smatraju da je za njene izvrsne rezultate zaslužno njezino fotografsko pamćenje.

Psihologinja Tanja Prekodravac za 24sata je komentirala da osobe s fotografskim pamćenjem često imaju nejednako razvijenu intelektualnu i emotivnu te socijalnu zrelost.