APOKALIPSA PRED NAMA

Audi prodao više automobila od Mercedesa

10.04.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Po prvi put u povijesti Audi je globalnom prodajom nadmašio rivala iz Sindelfingena, pokazuju rezultati za prvi kvartal 2010.

Audi je u prvom kvartalu ove godine prodao 264.100 automobila, dok je Mercedes u istom periodu između siječnja i travnja uspio prodati 248.500 vozila. Zasad je upitno je li Audi prestigao samo jednog konkurenta u takozvanom premium segmentu, s obzirom na to da BMW tek treba objaviti rezultate.

Posljednjih godina Audi je nebrojeno puta istaknuo planove za preuzimanje čelne pozicije među proizvođačima luksuznih vozila. Najavio je da će preteći njemačke rivale do 2015, a na svjetskom tržištu kao kamen spoticanja pokazuje se još samo Lexus.

Audiju će na putu do prvog mjesta svakako pomoći diverzificirana postava modela koje nudi, a koju je posljednjih godina popunio ulaskom u brojne niše, između ostalog i onu kompaktnih gradskih automobila B-segmenta nedavno predstavljenim modelom A1.

Prema napisima Autocara, Audiju je preuzimanje čelne pozicije omogućilo kinesko tržište na kojem godišnje proda dvostruko više vozila od Mercedes-Benza.