dostupna u Hrvatskoj

Ariens - najbrža 'Zero turn' kosilica i košnja vlažne mase

18.05.2018 u 13:50

Bionic
Reading

Američki Ariens, jedan od vodećih brendova kosilica travnjaka i najveći svjetski proizvođač čistača snijega, dostupan je sada i u Hrvatskoj

Tvrtka Ariens osnovana je 1933.g. u američkom gradu Brillionu, Wisconsin. Danas zapošljavaju preko 1.500 zaposlenika, a globalno su poznati kao proizvođači strojeva za čišćenje snijega, traktorskih kosilica i tzv. 'zero turn' kosilica travnjaka za hobi i profesionalne korisnike. Svoj svjetski glas ostvarili su kroz preko 80 godina prisutnosti na tržištu. U Americi Ariensu je dodan epitet 'kosilica travnjaka Bijele kuće' i 'kralj snijega'.

Kosilice Ariens

Ono što karakterizira Ariens kosilice, osim kvalitetne izrade, je brzina i izdržljivost. Po brzini košnje u „Zero turn“ konceptu, odnosno s okretom u mjestu, najpoznatiji model je Ariens Apex koji sat vremena košnje s radnom širinom 52“ otkosi čak 13.980 m2!

Drugi koncept košnje dolazi s traktorskim kosilicama - Ariens kosilice su samo naizgled slične drugim proizvođačima. One su robusnije, kompaktnije, izdržljivije te jedine na tržištu, u usporedbi s konkurentskim strojevima, mogu kositi i sakupiti mokru travu bez zagušivanja. Kako s tehnološke, tako i praktične strane, košnja se preferira u terminima kada je vlaga na travnjacima viša (ujutro), što za razliku od Ariensovog koncepta traktorskih kosilica, drugim kosilicama predstavlja problem. Za nagnute, brdovite terene Ariens nudi rješenje pogonom 4x4 kod B-modela.

Modeli C60 i C80 opremljeni su tzv. 'Power brush' sistemom namijenjeni koje odlikuje odličan odnos cijene i kvalitete, pa su tako dostupniji i širem segmentu korisnika – od manjih nogometnih klubova i do većih održavatelja javnih površina.

Kralj snijega

Segment po čemu je Ariens globalno prepoznatljiv su i strojevi za čišćenje snijega. Ariens je najveći svjetski proizvođač čistača snijega – od prototipa 1960.g. do danas proizveli su više od 3 milijuna strojeva za čišćenje snijega. Odlikuju ih kvaliteta izrade, visoki učinak i odličan odnos cijene i kvalitete.

Distribucija i postprodajna podrška

Zahvaljujući prepoznatom kvalitetnom radu na tržištu vrtnog i komunalnog programa u Hrvatskoj, tvrtka Scheda d.o.o. dobila je povjerenje američkog Ariensa za regionalno zastupanje na području Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

„Od samoga osnutka tvrtke Scheda d.o.o., prije 10 godina, vođeni smo vizijom pružanja visoko kvalitetnih rješenja i postprodajne podrške našim kupcima. Počašćeni smo što nas je tvrtka Ariens prepoznala kao kvalitetnog partnera i ne sumnjamo u uspjeh Ariens koncepta u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.“ kaže Zvonimir Cvitanušić, osnivač i direktor tvrtke Scheda d.o.o.

Podrška isporuke rezervnih dijelova svih pozicija je u roku 24 sata, a dostavljaju se iz tri visoko tehnološki opremljena, i robom i procesima, skladišta u Europi – Nizozemska, Norveška i Velika Britanija.

Više informacija o strojevima Ariens i o prodajnim mjestima potražite na www.ariens.hr