B. G.

Anoreksična djevojka dobila odštetu od škole

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 23.08.2010 14:09
  • Objavljeno 23.08.2010 u 13:17
sjedenje depresija tuga

sjedenje depresija tuga

Izvor: Corbis / Autor: corbis

Jedna je djevojka dobila odštetu jer škola nije učinila ništa da bi spriječila zlostavljanje koje ju je otjeralo u anoreksiju

Djevojka, čiji su inicijali B.G., danas ima 15 godina. Njezina majka digla je tužbu protiv škole koju je tinejdžerica pohađala tvrdeći da nije učinila ništa da bi spriječila svakodnevno zlostavljanje njezine kćeri.

Naime, tinejdžericu su tri dečka stalno nazivala debelom, a kasnije su im se pridružila još dvojica. Bullying je trajao cijelu školsku godinu, a škola, na čelu s ravnateljem, nije učinila ništa da bi to maltretiranje prestalo. Na kraju je zbog svakodnevnog zadirkivanja postala anoreksična.

Majka i tinejdžerica odnijele su pobjedu na sudu, a sada škola mora platiti 55.000 dolara odštete. Ovo je prvi ovakav slučaj u SAD-u  - škola kao ustanova je optužena da nije poduzela ništa da bi spriječila bullying te mora platiti odštetu.

Djevojka se na kraju prebacila u privatnu školu te je pohađala poseban program da bi se izliječila od anoreksije.

Ipak, majka kaže da nije u cijelosti zadovoljna presudom jer su dečki koji su je maltretirali dobili tek jedan dan suspenzije s nastave.

Inače, u SAD-u je donesen i zakon po kojem škola mora reagirati na bullying, a cijelu je državu potresao slučaj iz prošlog siječnja, kada se tinejdžerica Phoebe Prince iz Massachusettsa ubila zbog stalnog zadirkivanja školskih kolega.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi