UTJECAJNA ZVIJEZDA

Angelina Jolie zbrinula 14 obitelji iz BiH

22.10.2010 u 15:14

Bionic
Reading

Zvijezda je svoje veze i poznanstva u vladi SAD-a iskoristila kako bi prikupila novac za izgradnju domova za obitelji smještene u kolektivnom centru u Rogatici

Glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje Angelina Jolie skupila je novac te izgradila domove za 14 obitelji iz Bosne i Hercegovine, donose 24 sata pozivajući se na FENA-u. Zvijezda je svoje veze i poznanstva u vladi SAD-a iskoristila kako bi prikupila novac za izgradnju domova za 14 obitelji smještenih u kolektivnom centru u Rogatici.

Tako će do rujna 2011. godine svoj će krov nad glavom dobiti i sestre, 77-godišnja Lina i 73-godišnja Mara Babić, s kojima su Angelina i Brad Pitt ove godine proslavili Uskrs. Starice su, jedva susprežući suze u očima, o Angelininom dobročinstvu imale samo riječi hvale. 'Sjećam se te lijepe djevojčice, kako je samo bila draga kad nas je posjetila za Uskrs. Rekla je da joj je žao što ovako živimo i nemamo vode. Obećala nam je da će nam izgraditi neku zgradu, pa da imamo bolje mjesto za život. Tko bi rekao da će se to uistinu i ostvariti. Ne mogu ni izraziti koliko nas je usrećila. Nadam se samo da ću doživjeti da to vidim', rekla je baka Lina za beogradski Press.

Izbjeglice bi u nove domove trebale useliti u rujnu 2011. godine, a ministar Omer Branković rekao je da bi bez njezine pomoći bilo puno teže realizirati projekt.