ZANEMARIVE RAZLIKE

Američki Volkswagen Passat jeftiniji od europskog

10.01.2011 u 12:10

Bionic
Reading

Tri mjeseca nakon predstavljanja nove generacije Passata za europsko tržište Volkswagen je najavio i američko izdanje automobila koje će premijerno biti prikazano na aktualnom salonu u Detroitu

Premda se dva automobila, europski i američki Passat, razlikuju, riječ je ponajprije o diskretno izmijenjenom svjetlosnom sklopovlju, drugačijem dizajnu elemenata interijera, dok je mehanika većim dijelom identična.

Zbog većih dimenzija Passat bi trebao odgovarati američkim kupcima više od Golfa, a vjerojatno ih neće odbiti ni početna cijena od 20.000 američkih dolara za osnovni model, što je primjetno jeftinije od iznosa koji europski kupci trebaju izdvojiti za Volkswagenovu limuzinu srednje klase.

Američki model proizvodit će se u Volkswagenovim pogonima u Chattanoogi u Tennesseeu, a kupcima će se nuditi s jednim dizelskim i dva benzinska motora. Slabiji 2,5-litreni benzinac razvija 170 KS, dok 3,5-litreni V6 istiskuje 280 KS. Dizelski model pogonjen je turbopunjenim dvolitrenim četverocilindrašem sa 140 KS.