NA MODNOJ REVIJI

Ambasadorica hrvatskog dizajna: Kolinda Grabar-Kitarović istaknula nikad vitkiju figuru

16.12.2022 u 20:49

Bionic
Reading

U samoj završnici Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, francuska modna ikona Carine Roitfield organizirala je spektakularnu reviju na kojoj je hrvatske boje branila bivša predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović

Qatar Fashion United by CR Runway naziv je gala događanja održanog ovoga petka na jedinstvenom stadionu 974 uoči velike završnice Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

  • +13
Qatar Fashion United by CR Runway Izvor: Profimedia / Autor: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Bivša urednica pariškoga Voguea za njega je angažirala vojsku od 80-ak modela i slavnih osoba uz 135 brendova, uključujući najutjecajnije modne kuće na svijetu, sve kako bi na poseban način proslavila modu, nogomet i kulturu pet kontinenata zastupljenih na pisti.

Uz traženu splitsku manekenku Farettu Radić, hrvatske boje na ovoj manifestaciji branila je Kolinda Grabar-Kitarović. Bivša predsjednica ovim je povodom odjenula crveno odijelo s detaljem mašne i potpisom domaćeg brenda Krie Design.

Kako je otkrila svojim brojnim pratiteljima na Instagramu, ovo odijelo varijanta je haljine s mašnom kakva je krajem prošle godine izložena u hrvatskom paviljonu u sklopu događanja Expo 2020 u Dubaiju. Uz odijelo dizajnerice Kristine Burje, kombinirala je crvenu maramu brenda Croata, a spomenutu haljinu također je imala priliku nositi.

Polovicom svibnja u njoj se pojavila na dodjeli nagrada Atlantic Council u Washingtonu.

  • +8
Krie design haljina na EXPO-u u Dubaiju Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Matijašec