za one koji žele više od snijega!

Aktivno skijanje – za znalce i poznavatelje

01.01.2016 u 15:42

Bionic
Reading

Zahtjevni skijaši, freerideri i svi ostali željni dobre zabave će u „Prvoj regiji za odmor Fügen-Kaltenbach“ u Zillertalu otkriti svoj sasvim osobni zimski raj.

Za sve one koji zimi ne žele samo skijati, nego traže razne druge izazove, „prva regija za odmor u Zillertalu“ prava je destinacija. Adrenalina posebno ne nedostaje u Hochfügenu, jednom od najviših skijališta u Austriji koje se rasprostire na nadmorskim visinama od 1.500 pa sve do 2.500 m/nm. Smješteno u visokoalpskoj kotlini, ovo skijalište osim sigurnog snijega tijekom čitave zimske sezone i skijanja pod sunčevim zrakama u dodatnoj ponudi ima i Snowpark Lamark, koji se sastoji od 3 linija i sveukupno 13 elemenata, kao i FunLine Hochfügen – kombinaciju staze, cross i snow parka. Do oba se zabavna parka u skijalištu Hochzillertal lako može doći sjedežnicom. Betterpark, ukupne dužine od 320 m, posjeduje vlastiti lift. Među početnicima i profesionalcima kao posebna preporuka vrijedi novi fun slope kod Hirschbichl-lifta u Zillertalu, vjerojatno zbog odličnih staza i bajkovitog pogleda. Još jedan od highlighta je VIP gondola, koja se može rezervirati individualno, s ultramodernom kabinom od LEITNER ropeways. Interijer ove luksuzne gondole iz kolekcije BMW Individual opremljen je kožnim sjedalima s masažnom funkcijom i multimedijalnim sustavom iz BMW 7 limuzine.

Savršena zabava na dubokom svježem snijegu

Ova je destinacija posebno popularna među freeriderima, pošto se zbog položaja u kotlini uvijek nađe pokoji obronak s dubokim snijegom. Za sigurno i savršeno uživanje na dubokom svježem snijegu ljubiteljima snježnih sportova su na raspolaganju sve potrebne informacije, kao i tečajevi. Moderne informacijske ploče, digitalni checkpointovi za upozorenja od lavina, tečajevi freeride-a i besplatni skiguides tijekom 15 vikenda svakako će olakšati život brojnim zaljubljenicima u zimske sportove. Zbog svojih se visokih standarda ovo skijalište etabliralo kao glavno središte međunarodnih freeride profesionalaca.

CAT skijanje kao u Kanadi

Priliku za izlet iznad vlastitih granica nudi CAT skijanje, uz prethodnu najavu za dva do šest sudionika. Gusjenica sa staze s ugrađenim sjedalima iz lifta odvodi ranoranioce onamo kamo inače može samo helikopter. Posvuda uokolo protežu se blještava snježna polja; osjećaj je kao da ste u Kanadi. Uz vodiča i odgovarajuću opremu nema straha za sigurnost. I, nezaboravan doživljaj na skijama u okruženju fascinantne planinske tišine može započeti. Nakon što pod jutarnjim suncem povuku „first line“ na obronku pod dubokim snijegom, sudionicima je u pratnji samo oblak od snježne prašine.

Sve informacije potražite ovdje.

Skijanje 4 Izvor: Promo fotografije / Autor: NN