NAJTRAŽENIJE TENISICE

Ako se još uvijek ne uspijevate dočepati hit adidasica, onda je ovo najbolja zamjena

15.04.2023 u 20:56

Bionic
Reading

Od skromnih početaka 1994. kao obuća posebno dizajnirana za nogomet, Adidasove Sambe od protekle godine slove za najpoželjniji model tenisica na modnoj sceni, a njihova popularnost ne pokazuje znakove usporavanja ni u prvim mjesecima nove godine

Nova popularnost legendarnih Sambi po mnogima je produkt modne suradnje između Adidasa i britanskog brenda Wales Bonner, koja je uključivala redizajn Sambi u retro štihu. Kao i drugi modeli Adidasovih tenisica s čijim se dizajnom poigrala Bonner i ove su rasprodane gotovo trenutno.

Nakon što su viđene na stopalima najvećih predvodnica trendova, Sambe su ubrzo postale gotovo nedostižan par tenisica.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na stranicama za preprodaju tenisica poput StockX-a, Sambe se prodaju za stotine dolara iznad preporučene cijene, stoga ne čudi da su ljubitelji ovog nanovo popularnog modela jedna dočekali obnovu njihovih zaliha.

Ako su vam snovi o nabavi željenog para Sambi razbijeni brzom rasprodajom, postoji nekoliko jednako trendovskih alternativa.

Salomon

Poznati francuski brend oduvijek stvara odjeću i obuću dizajniranu s funkcijom na čelu. Izvorno obožavan zbog svojih skijaških cipela, brend se okrenuo stvaranju modela dizajniranih za nošenje izvan skijaških padina u eri 80-ih. S vremenom se njihova ponuda proširila na obuću i odjeću za planinarenje i snowboarding. Danas, Salomonova kontinuirana usredotočenost na udobnu obuću i sklonost vibrantnim bojama i dizajnu učinili su ih omiljenim tenisicama 'it' djevojaka današnjice.

  • +4
Salomon tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo

New Balance

New Balanceove slavne tenisice 990 voljeli su svi, od princeze Diane do očeva iz predgrađa. Zdepast, udoban i pomalo dosadan, stil danas je ponovno zamišljen kroz modele naziva 990v5 i 530.

  • +8
New Balance tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Autry

Noviji igrač u svijetu tenisica, brend Autry specijalizirao se za teniske modele još 1980. godine. Od 2019., ovaj brend proživljava renesansu nakon ponovnog lansiranja proslavljenog modela Medalist, koji ponovno osmišljava njihovu kultnu, vintage estetiku s modernim tehnologijama dizajna.