VIĐAMO GA POSVUDA

Ovaj modni dodatak postao je neočekivani trend, a podiže svaki stajling jednako dobro kao nakit

20.03.2023 u 13:25

  • +2

Duge rukavice

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bionic
Reading

Rukavice koje sežu iznad lakta postale su velik i neočekivan trend, s modnih pisti uspješno se preselivši na police trgovina, a zatim na ulice svjetskih prijestolnica i crveni tepih svečanih događanja

U ovogodišnjoj sezoni nagrada, princeza od Walesa stvorila je nezaboravno izdanje s već viđenom, bijelom haljinom za čiji je dizajn zaslužan njezin omiljeni brend Alexander McQueen. Osim što je izgled ove haljine na jedno rame preradila skidanjem cvjetnog detalja s ramena, njezin izgled osvježila je dugim, crnim rukavica – dodatkom koji posljednjih tjedana neočekivano dominira modnom scenom.

Pamtljiva izdanja s rukavicama iznad lakta u sezoni nagrada imale su i dame poput glumica Anne Hathaway i Emilie Schüle na 73. izdanju Berlinalea, a ovom dodatku ovih dana nije odoljela ni zvijezda ‘Sirovih strasti’, legendarna Sharon Stone.

Njihova glamurozna izdanja, baš poput revija vodećih brendova u svijetu mode, dala su naslutiti veliki povratak ovog dramatičnog dodatka na modni radar.

Iako nije riječ o nikakvom novom predmetu na modnoj sceni, takozvane operne rukavice pokazale su se trendom koji nadilazi modne piste i crveni tepih svečanih događanja. Audrey Hepburn nosila je duge crne rukavice u 'Doručku kod Tiffanyja' (1961.), Marilyn Monroe ružičaste u 'Muškarci više vole plavuše' (1953.), a još u 15. stoljeću kraljica Elizabeta I. navodno je nosila dugi par zlatom ukrašenih rukavica.

Ovaj povratnički trend danas su objeručke prihvatile i jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice poput njemačke influencerice Caroline Daur, dokazujući nosivost opernih rukavica i u dnevnoj varijanti.

Trend opernih rukavica polako se razvija od 2020. godine, čime su pridonijele ekstra duge rukavice od žerseja viđene u kultnoj kolekciji Valentina za sezonu jesen/zima 2022/23, dostupne u crnoj i odvažnoj Valentino nijansi ružičaste.

Oni koji se sada odvaže na jednostavne lookove s dramatičnim rukavicama u prvom planu, mogu se zagrijati za sljedeću fazu trenda, a to su duge rukavice od lateksa. Viđene u aktualnoj kolekciji Victorije Beckham, duge rukavice od lateksa dominirale su i nedavno predstavljenim kolekcijama brendova za novu sezonu jesen/zima.

Operne rukavice u stajlinzima street style zvijezdi