POTOCI ŠAMPANJCA I VOTKE

Abramovič na doček potrošio 45 milijuna kuna

02.01.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Tekli su potoci šampanjca i votke, služio se kavijar i losos, a čak 400 uzvanika na novogodišnjom partyju u vili Romana Abramoviča na otoku St. Barts zabavljali su Red Hot Chili Peppers

Iza debelih zidova svog privatnog posjeda na otoku St. Barts ruski je oligarh dočekao Novu godinu na zabavi koju je priredio za 400 uzvanika, piše Daily Mail. I dok se ostatak svijeta suočava s jednom od najgorih ekonomskih kriza, na tom je tropskom otočkom raju jedan od najbogatijih ljudi svijeta proveo luksuzne božićne blagdane sa svojom 15 godina mlađom djevojkom Dašom Žukovom s kojom ima dvogodišnjeg sina Aarona.

Abramovič i Daša otputovali su na St. Barts nedugo nakon što je Rus navodno platio 90 milijuna funti za kuću sa 15 spavaćih soba u otmjenoj londonskoj četvrti Kensington Palace Gardens, koja je tijekom Hladnog rata bila u vlasništvu ruske vlade.

Bila je to treća zabava koju je priredio u silvestarskoj noći na St. Bartsu i čini se da je ove godine najviše potrošio. St. Barts je omiljeno mjesto bogatih jer je teško i skupo prići tom otoku, a na malu zračnu luku mogu slijetati samo privatni avioni.

Mnogi su uzvanici odsjeli na Abramovičevoj jahti Eclipse koja je proteklih nekoliko tjedana dominirala lukom Gustavia. Duga 163 metra, jedna je od najvećih privatnih jahti, ima dvije palube za helikopter, dva bazena, podmornicu za podvodne avanture i može primiti 20 gostiju koje opslužuje 80 članova posade. Dio uzvanika bio je smješten na Luni, drugoj Abramovičevoj jahti. Popis gostiju još nije objavljen, ali su u St. Bartsu primijećeni dizajner Marc Jacobs, redatelj George Lucas, Bon Jovi i suosnivač Microsofta Paul Allen. Kako se Abramovič voli okruživati lijepim, bogatim i slavnim ljudima, vjerojatno su ta imena bila pozvana na zabavu.

Dress code za zabavu bio je 'otočki šik' te je odjeća navodno bila neformalna, ali jako skupa. Gosti su je mogli nabaviti u butiku Calypso, koji je omiljena trgovina Daše Žukove, a u kojem se mogu naći dizajnerski komadi Givenchyja, Stelle McCartney, Misonija i Alexandera McQueena, dok se nakit može kupiti u brojnim draguljarnicama, među kojima su Cartier, Di Grisogno, Bulgari i Chopard.

Zabava je počela oko deset navečer, a privatnost gostiju čuvalo je brojno osiguranje.

Abramovičevo osoblje mjesecima je pripremalo zabavu na kojoj su se služile delicije od kavijara, pršuta, lososa i karipskog voća. Uzvanici nisu bili ni žedni – tekli su potoci hladne votke i najskupljih vrsta šampanjca, Cristal, Ruinart i Louis Roederer. Godine 2009. Ambramoviča su zabavljali Prince, Beyoncé i Gwen Stefani, prošle godine Black Eyed Peas, a ovaj put su njegovi gosti dočekali 2012. uz Red Hot Chili Peppers, navodi Daily Mail.