diane von furstenberg

9 savjeta slavne dizajnerice: Evo što svaka žena mora znati prije 30. godine

22.02.2018 u 06:55

Bionic
Reading

Slavna dizajnerica, koju svijet zna po famoznoj haljini na preklop koja ju je proslavila, ulaskom u 72. godinu života ne prestaje nizati poslovne uspjehe u modnom svijetu. Ipak, mnogo je puta naglasila kako su tridesete najbolje ženine godine, a evo njezinih savjeta za to što bi do tada trebalo naučiti

'Između 28. i 35. godine života žena se nalazi na svom vrhuncu. Sve što tada radi treba je gurati naprijed', rekla je jednom prilikom dizajnerica Diane von Furstenberg, kreatorica bezvremenske haljine na preklop, a onda mladim ženama udijelila i pokoji beauty savjet za što uspješniji i ugodniji život.

Evo što prema njezinu mišljenju svaka mlada djevojka mora usvojiti prije nego navrši 30. godinu:

1. Donesite odluke za nadolazeće desetljeće

'Umjesto novogodišnjih odluka koje donosite na koncu svake godine, savjetujem da sastavite plan za desetljeće koje vam slijedi. Napravite veliku rezoluciju za idućih 10 godina, a to će ujedno biti trenutak kada ćete shvatiti koje su vaše loše navike, dok ćete one dobre nastaviti prakticirati. Prestanite pušiti i smanjite šećer jer sve vaše loše navike nakon 30. godine bit će još teže ostaviti', rekla je slavna belgijsko-američka dizajnerica.

  • +4
Diane von Furstenberg Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

2. Počnite koristiti zaštitu od sunca

Mnoge slavne dame ulaskom u stariju dob ne izostavljaju ovaj savjet mladim djevojkama. Iako se u mladosti sunce ne čini kao velik problem pa svoju kožu djevojke uzimaju zdravo za gotovo, prema riječima Diane von Furstenberg, to nije nikako dobro. 'Izbjegavajte previše sunca. Osobno se nisam držala ovog savjeta i to je krivo. Zaštitite se i koristite kreme s UV faktorom kad god se izlažete suncu', istaknula je.

3. Nemojte mučiti svoju kosu

'Svatko ima različitu kosu s različitim problemima. Međutim pokušajte izbjeći teške tretmane koji nisu zdravi za nju. Nikada je nisam farbala, već sam koristila kanu (prirodnu boju), a rezultat je zdrava kosa u mojim godinama, što je rijetkost', pojasnila je Diana.

4. Budite svoji i ne eksperimentirajte previše

Tijekom tinejdžerskih dana svaka mlada djevojka pronalazi sebe i vlastiti stil, pa je u tom slučaju eksperimentiranje još uvijek dozvoljeno. No ulaskom u tridesete očekuje se da se već dovoljno poznajete i da znate što vam odgovara i pristaje, a što ne. 'Ako volite šminku, nosite je stalno, ako vam se to ne sviđa - nemojte. Ušli ste u 30. i možete u potpunosti biti žena kakva želite. Prestanite s navikama koje vam ne odgovaraju i koje radite na silu. Zaključite tko ste i držite se toga', naglašava jedna od najutjecajnijih žena u modnom svijetu.

5. Uzmite vrijeme za sebe

'Pazite da uvijek imate trenutak samoće. Odnos koji gradite sa samim sobom je vrlo važan', glasi još jedan savjet slavne dizajnerice.

Diane Von Furstenberg

'Ako do 30. godine ne znate što je dobro za vas i što vam pristaje, onda ste promašen slučaj. Što izgleda dobro na vama? Tko ste vi i u čemu se osjećate ugodno? Smatram da na ta pitanja morate znati odgovor, a kasnije samo nadograđivati svoj stil.'
 

6. Važna je dnevna tjelovježba

'Ako mogu preporučiti jednu stvar, bila bi to joga. Osim što je dobra za vaše tijelo i razgibavanje, dobra je i za vaš um. Pronađite vremena za jogu', poručuje Von Furstenberg. Za one koji ipak nisu ljubitelji joge, bilo kakva fizička aktivnost je dobrodošla i što je prije uvrstite u svoj raspored, to bolje.

7. Vodite dnevnik

'U današnje vrijeme dnevnik može biti i Instagram, pogotovo ako ste vizualni tip, a naravno, tu su i oni standardni dnevnici. Koji god odabrali, toplo ga savjetujem jer će vam biti drago osvrnuti se i iza sebe vidjeti divne uspomene i avanture iz svog života', kaže nadalje 71-godišnjakinja.

8. Jedite pametno

Dizajnerica se slaže s izrekom 'ono ste što jedete' i tvrdi kako bi trebalo jesti puno voća i povrća te smanjiti šećer i ugljikohidrate. No naglašava kako ne morate biti savršeno precizni u svemu tome, već jednostavno paziti na zdravlje. 'Imate samo jedno tijelo, neće biti drugoga. A kako god se vama činilo, vaše zdravlje je ono što jedete i što radite', govori Diane.

9. Naučite se oblačiti za sebe

'Ako do 30. godine ne znate što je dobro za vas i što vam pristaje, onda ste promašen slučaj', zaključila je cijenjena dizajnerica poznata po elegantnim kreacijama haljina kojima nije odoljela ni vojvotkinja Kate Middleton.

  • +45
Diane Von Furstenberg proljeće/ljeto 2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia