ROSIE ASSOULIN

Dizajnerica koja dominira crvenim tepisima: Svi žele njezine haljine

24.09.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Dizajnerica Rosie Assoulin jedno je od novijih dizajnerskih imena na modnoj sceni, a u svega pet godina rada na svom brandu dospjela je do samog holivudskog vrha, uz rame etabliranim modnim kućama. Njezine ženstvene kreacije očarale su slavne ljepotice koje za crveni tepih najradije biraju upravo njezine haljine

Holivudsku 'A listu' sve češće viđamo u kreacijama Rosie Assoulin, njujorške dizajnerice koja u posljednje vrijeme dominira crvenim tepisima. Talentirana dizajnerica 2015. godine primila je počasnu nagradu za žensku liniju odjeće koju dodjeljuje Koncil američkih modnih dizajnera, a zahvaljujući svojim ženstvenim kreacijama, ubrzo je postala jedna od najpoželjnijih dizajnerskih imena za koje se trgaju slavne ljepotice.

Assoulin je odrasla u Brooklynu i oduvijek je znala da je moda njezin životni poziv i, kako kaže, 'jedina prava ljubav'. Veteranka dizajnerskog nakita, njezina tada buduća svekrva Roxanne Assoulin, dizajnericu je uvela u svijet mode i omogućila joj da razvija svoj talent. Nakon što je završila Modni institut, Assoulin je radila za velikog Oscara de la Rentu u New Yorku, gdje je odradila stažiranje i iz prve ruke učila o visokoj modi.

Talentirana dizajnerica imala je priliku raditi i za parišku kuću Lanvin s dizajnerom Alberom Elbazom, a nakon nekoliko godina rada kao organizator evenata i dizajner cvijeća, Assoulin se 2012. ozbiljnije posvetila svojoj prvoj ljubavi – modi.

Rosie Assoulin debitirala je resort kolekcijom 2014., a njezine kreacije u kojima se isprepliće romantičan i pomalo bajkoviti dizajn, istovremeno su ženstvene i nosive. Njezine osebujne haljine nosile su brojne poznate ljepotice poput Amal Clooney, Rihanne, Cynthije Nixon i Olivije Wild, a lista slavnih imena nezaustavljivo raste iz dana u dan.

Dizajnerica je priznala da joj je dugo trebalo da svlada strah i ohrabri se na prvi korak na modnoj sceni, no trud se, čini se, isplatio.

  • +44
Kolekcija Rosie Assoulin za proljeće / ljeto 2018. predstavljena na NYFW Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Prijatelji i obitelj zaslužni su za moju odluku da krenem u ovaj posao. Pomogli su mi da shvatim kako moj strah nije bio racionalan. Moda je ono čime sam se željela baviti sve ovo vrijeme. Nisam se nikako mogla riješiti te želje. Nisam mogla učiniti ništa što bi zadovoljilo tu moju potrebu. Ne marim za ono što će se sljedeće dogoditi', izjavila je Assoulin 2013. godine za portal Fashionista.

Assoulin je otkrila da se materijali za njezine kreacije dopremaju iz Italije, a svaki komad odjeće izrađen je u New Yorku.

  • +5
Slavne ljepotice u kreacijama Rosie Assoulin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Uistinu želim zadržati proizvodnju u New Yorku jer smatram da je jedini način da mladi dizajner uspije u New Yorku taj da kontrolira proizvodnju i bude prisutan. Jedan od naših dobavljača živi nekoliko ulica dalje pa ponekad odem do njega sa svojim sinom. Zabavlja me to', dodala je tada dizajnerica.

No u pet godina dizajnerske karijere, Assoulin je daleko dogurala, a sudeći prema zvjezdanoj listi koja luduje za njezinim haljinama, američka dizajnerica na dobrom je putu da postane vodeće ime na prestižnim crvenim tepisima.