NAPUNITE BATERIJE

7 ideja za savršen vikend u vašoj blizini

29.04.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Zbog današnjeg užurbanog, modernog i ponajčešće stresnog načina života, često se dogodi da ste umorni i bezvoljni. U većini slučajeva nemate niti dovoljno vremena za odmor niti si možete priuštiti pravi godišnji. Ako želite barem malo napuniti svoje baterije ili pobjeći od svakodnevice tada je najbolje rješenje 'bijeg za vikend', a idealna kombinacija je opuštanje u nekoj od destinacija u vašoj blizini!

Promjena sredine uvijek je dobra, pogotovo kad se uz to još rješavate stresa, relaksirate tijelo i zabavljate. U nastavku vam donosimo 7 ideja za savršen wellness vikend, a na vama je samo da odaberete najbližu lokaciju.

1.    Zadar: Otkrijte mediteranske tajne ljepote
Bez obzira želite li se opustiti u zatvorenom ili otvorenom bazenu, turskoj kupelji, isprobati neku od masaža ili se jednostavno psihofizički relaksirati u panoramskoj zemljanoj sauni s pogledom na more, Zadar ima ono što tražite. Uživajte u ritualima polijevanja toplom vodom, pilingu i masaži cijelog tijela te se napunite energijom i snagom za novi radni tjedan.


2.    Opatijska i riječka rivijera: U lječilištu kraljeva i umjetnika
Veliki umovi i aristokracija na opatijsku i riječku je rivijeru odavno dolazila odmoriti duh i tijelo, a wellness tradicija seže do antike. Jedan od tretmana koji svakako morate isprobati je talasoterapija, liječenje morskom vodom koje se savršeno uklapa u ovo posebno geografsko područje gdje se sljubljuju planinski zrak i mediteranska klima.

Upravo zahvaljujući blagoj klimi, tijekom cijele godine možete uživati u različitim wellness tretmanima, ali i šetnicama uz more te planinarskim i biciklističkim stazama po obroncima Učke.


3.    Krapinsko-zagorska županija: Na izvoru termalne vode i ljekovitog blata
Želite iskusiti općepoznatu učinkovitost termalne vode i ljekovitog blata? Zaputite se u Hrvatsko zagorje i otkrijte njihove čari u Krapinskim toplicama, Termama Tuhelj, Stubičkim toplicama ili Termama Jezerčica.

Prirodno ljekovito blato, koje ondje sazrijeva na izvoru termalne vode u blizini kupališta, nepresušiv je izvor energije i zdravlja, a možete ga isprobati u mnogim masažama ili parnim saunama u sklopu termi.


4.    Daruvar: Wellness tradicija od rimskog doba
Ljekovite termalne vode odavno su na cijeni, a posebno su ih voljeli stari Rimljani koji su otkrili bogatstvo termalnih vrela daruvarskog područja i na njima izgradili kupališta.

Daruvar tu tradiciju održava i danas uz termalne bazene, tretmane ljekovitim blatom, saune i parne kupelji u Daruvarskim toplicama te toplicama Aqua Bilissae, a tek nešto dalje, u Belom Manastiru, ponuda je obogaćena i aromaterapijom. Ukradite koji trenutak za sebe i uživajte u bogatoj tradiciji i ponudi Baranje.


5.    Biokovo
Zahvaljujući planinskom masivu i njegovoj zaleđini, Biokovo je poznato po čistom zraku koji je blagodat za sve koji se nose s problemima dišnog sustava ili se samo žele odmoriti od gradskog smoga.

Kada se tome doda blaga mediteranska klima te Jadransko more, nije ni čudno što je podnožje veličanstvenog Biokova jedno od omiljenih odredišta za opuštanje, koje obiluje bazenima, finskim saunama, parnim kupelji te različitim tretmanima ljepote lica i tijela.

Posjetite ovu turističku i lječilišnu oazu te uživajte u wellness ponudi i predivnom krajoliku, planinareći ili šećući kroz Park prirode Biokovo.


6.    Cresko-lošinjski arhipelag: Aromaterapija na otoku vitalnosti
Ovaj arhipelag krase smilje, lavanda, ružmarin, lovor i mnoge druge biljke poznate po svom mirisu i ljekovitim svojstvima, a njihova esencijalna ulja koriste se u prirodnoj kozmetici te aromaterapiji koja će vas lišiti svakog stresa na ovom suncem okupanom području.

Osim uživanja u nekom od opuštajućih tretmana, možete sudjelovati u radionicama prirodne kozmetike ili  posjetiti destileriju eteričnih ulja, polja lavande te mirisne vrtove zbog kojih ćete zaboraviti na sve brige.


7.    Novi Vinodolski i Crikvenica: Razmazite duh i tijelo
Pronađite svoju oazu mira u mirisnim kupkama, aromaterapiji i njezi lica te razmazite svoj duh i tijelo na hrvatskom primorju. Najveći problem bit će koji program izabrati između mnoštva tradicionalnih rituala, masaži, sauna, kupki i ostalih tretmana.

U centrima ovih rivijera naći ćete i odlične programe sportske medicine, gdje se vrhunski sportaši pripremaju za nove izazove. 

Više inspiracije za savršen wellness vikend potražite na hrvatska.hr

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s HTZ-om kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.