ŽELITE BITI BLOGERICA?

10 trikova za uspješan modni profil na Instagramu

25.03.2017 u 16:18

Bionic
Reading

Pratite na Instagramu mlade i uspješne djevojke koje slijedi vojska fanova, putuju, uživaju u uvijek novim modnim krpicama, hrani i piću - njihov život poželio bi svatko, a za svoj posao su i plaćene. Želite li, baš poput njih, zarađivati od promoviranja brendova, ne zaboravite da vam za to trebaju vjerni pratitelji koje ćete najlakše prikupiti pomoću naših trikova za uspješan modni profil na Instagramu

Iza svakog uspješnog modnog profila koje viđate na Instagramu stoji djevojka s pokojim asom u rukavu. Ne samo da je njezin profil estetski doveden do savršenstva, već u njezinoj modnoj galeriji fotografija možete pronaći najbolje savjete za šoping i inspiraciju. Nerijetko ćete pronaći uvid u sva #cool mjesta u kojima možete vrhunski jesti i piti, putovati u njih i, naravno, obaviti šoping, a najbolja od svega jest činjenica da je za svoj online dnevnik najčešće i plaćena.

Maštate li o tome da od svog profila na Instagramu napravite uspješnu modnu stranicu koju će pratiti tisuće fanova, a koja bi vam mogla donijeti i brojne poslovne ponude, pažljivo čitajte jer otkrivamo vam 10 trikova koje modne blogerice drže za sebe, a koji će vam pomoći izgraditi vaše malo modno carstvo.

#JednostavanOpis

Kendall Jenner i Gigi Hadid prave su profesionalke u tome. Jednostavan (ili nikakav) opis uz fotografiju intrigira fanove i momentalno ih navodi na svima željan lajk. Nitko ne želi vidjeti cijeli paragraf hashtagova - jedan ili dva bit će sasvim dovoljni - no sasvim ste sigurni i bez njih.

mood

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

#Detalji

Profil ispunjen krajolikom, prijateljima, životinjama i detaljima može djelovati pomalo ustaljeno, osim ako ne prati određenu temu. Vjerojatno ste već primijetili da sve modne blogerice između fotografija na kojima prezentiraju odjeću vole ubaciti neutralne fotografije svakodnevnih detalja uz opis #inspo (inspiracija).

When @createcultivate @laurelandwolf transforms your office building 😍😍😍 #dtla #createandcultivatedtla

Objavu dijeli Chriselle Lim 🌟 임소정 (@chrisellelim)

No njihova svrha je mnogo više od inspiracije, a prava istina je da ovakve fotografije ukrašavaju profil iliti fotoalbum. One su nerijetko tematski povezane s fotografijama prije i poslije njih, najčešće bojom ili sadržajem, kako bi fotopriča bila tečnija te kako bi se izbjeglo to da profil izgleda kao da je nabacan.

#Tagovi

Tagovi su najbolji način da se vaša fotografija prikaže na nečijem profilu, stoga tagirajte nekoliko brendova ili utjecajnih modnih profila koji će vam otvoriti vrata široj publici. Brendovi i popularni modni profili koji imaju velik broj pratitelja na Instagramu imaju naviku repostati (ponovno podijeliti) fotografije na kojima su ih tagirali drugi.

Na taj način vašu će fotografiju, i automatski vaš profil, vidjeti velik broj ljudi, a to je najbrži put da si osigurate veći broj pratitelja. Time postižete začarani krug – gomilanje fanova na profilu privlači još više fanova, a što više fanova imate, tim su veće šanse za poslovne ponude.

#Selfie

Modne blogerice s vremena na vrijeme vole objaviti popularno zvani selfie, no kada to čine, redovito ističu nekolicinu detalja osim svog lica ili tijela. Najčešće su to sunčane naočale, nakit, kućni ljubimci, hrana ili pak upečatljiva pozadina.

Roses x @gisou_official x @dior.

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

#ModneIkone

Vječni klasik koji provjereno pali su fotografije modnih, glazbenih ili filmskih ikona koje svi obožavaju, poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Coco Chanel i drugih. Pogledate li profile poznatih svjetskih blogerica i trendseterica, sigurno ćete pronaći barem jednu takvu fotografiju.

#vogue100

Objavu dijeli Alexa (@alexachung)

#Filtri

Bilo da su izoštreni, isprani, mutni, naglašavaju, bilo da izbljeđuju boje, filtri igraju veliku ulogu u uređivanju fotografija. Nastojte koristiti iste za svaku dodanu fotografiju kako neka od njih ne bi iskakala. Neke od najpopularnijih aplikacija za filtre, pomoću kojih svi modoljupci uređuju svoje fotografije, su VSCO i Faded.

 #ModniDodaci

Svaka modna blogerica redovito objavljuje fotografije svojih najnovijih upecanih statement komada poput dobre torbe, najnovijih sunčanih naočala, ruža za usne ili novčanika, a sve je to lijepo posloženo na stolu dok ispija kavu u Rimu. Ljudsko oko voli estetiku, stoga ne čudi to da ovakve objave redovito imaju na tisuće lajkova.

How pretty are these cappuccinos

Objavu dijeli N A T A L I E H A L C R O (@nataliehalcro)

#Boomerang

Najnoviji hit na Instagramu su kratki videozapisi pomoću aplikacije Boomerang, koja podiže i najdosadniji profil. Imate li mašte, ova će vam aplikacija poslužiti kao kist umjetniku.

Twin walk!!! 👯 @thebaduratwins #twins #womeninblack #allblackeverything #boomerang

Objavu dijeli KLAUDIA BADURA (@klaudiabadura)

#Bljeskalica

Iako mnogi tijekom dana ne koriste bljeskalicu za fotografiranje, ona može imati iznenađujuće dobar efekt na dnevnom svjetlu.

#Priroda

Nema bolje fotografije od one slikane u prirodi. Cipele u travi ili vi dok sjedite okruženi lišćem privući će više lajkova od običnog selfieja unutar četiri zida spavaće sobe. Osim što svjetlo čini fotografiju boljom, priroda djeluje umirujuće i privlačno na gledatelja. Nikoga ne zanimaju vaše nove traperice slikane dok sjedite na kauču, ali te iste traperice među cvijećem itekako su dobrodošle. Ne suzdržavajte se od objavljivanja fotografija krajolika, prirode, znamenitosti, zgrada i svega što nas okružuje. Poigrajte se svojom fotopričom i ukrasite svoj profil umjetničkim fotografijama koje mogu biti samo dodatan plus.

First Day of Spring. 🌺 http://liketk.it/2qLWf #liketkit @liketoknow.it #ootd #springstyle #ontheblog

Objavu dijeli Hallie Swanson (@halliedaily)