najavio pokreTanje novih studija

Zoran Tomić ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Mostaru

26.05.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Redoviti profesor dr. sc. Zoran Tomić izabran je u srijedu na novi četverogodišnji mandat rektora Sveučilišta u Mostaru, jedine javne visokoškolske ustanove u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku i koju podržava hrvatska Vlada.

Senat Sveučilišta u Mostaru, koji je također izabran tijekom ovoga proljeća, dao je povjerenje prof. dr. Zoranu Tomiću za drugi mandat na čelu Sveučilišta u Mostaru na sjednici održanoj u srijedu.

U izlaganju je Tomić istaknuo kako u predstojećem četverogodišnjem mandatu Sveučilištu u Mostaru predstoji međunarodna akreditacija, kao i akreditacija studijskih programa.

"Središnje mjesto programa posvećeno je obrazovanju i nastavi. Naglasak je stavljen na kvalitetno i inovativno obrazovanje, pokretanje više interdisciplinarnih diplomskih i doktorskih studija, dualno obrazovanje kao i perspektivu novih studija", rekao je rektor Tomić.

Najavio je pokretanje studija glazbene umjetnosti i Sveučilišnoga studija kazališne i filmske umjetnosti. Na planu međunarodne suradnje Sveučilište u Mostaru bi trebalo nastaviti sa snažnom internacionalizacijom, mobilnošću studenata i nastavnika te internacionalizacijom studijskih programa. Po njemu područje informacijskih tehnologija bit će i dalje strateško područje razvoja Sveučilišta u Mostaru, a sljedeće godine očekuje se puštanje u rad suvremenog IT središta na SUM-u.

Prof dr. Zoran Tomić jedan je od vodećih stručnjaka u oblasti odnosa s javnošću, a bavi se teorijom komunikacija i političkom komunikacijom. Autor je više desetaka knjiga u udžbenika iz oblasti odnosa s javnošću i političkom komunikacijom. Redoviti je član Europske akademije znanosti i umjetnosti.