KAZALIŠNI FESTIVAL MESS

Zlatni lovorov vijenac za najbolji tekst pripao je Ivoru Martiniću

08.10.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Izvedbe dvaju hrvatskih kazališta nagrađene su na sarajevskom kazališnom festivalu MESS koji je završen u noći između nedjelje i ponedjeljka

Odlukom žirija zlatni lovorov vijenac za najbolji tekst u selekciji Balkan (Con)Text pripao je Ivoru Martiniću za predstavu 'Moj sin samo malo sporije hoda' u izvedbi zagrebačkog ZeKaeM-a.

Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Mittel Europa dobila je predstava 'Mrzim istinu' koju je režirao Oliver Frljić, a izvedena je u produkciji teatra &TD. Ivana Roščić za ulogu u toj predstavi dobila je pak nagradu za najbolje glumačko ostvarenje. 'Mrzim istinu' najbolja je predstava ovogodišnjeg sarajevskog MESS-a i po glasovima publike.

U konkurenciji 33 predstave iz 20 zemalja Grand Prix Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u pripao je predstavi 'Max Black' Švicarca Heinera Goebbelsa. Nagradu za najboljeg redatelja odnio je Romeo Castellucci za predstavu 'O pojmu lica, po pitanju Sina Božjeg'.

Festival MESS održan je u Sarajevu, Zenici, Goraždu i Visokom - na 11 lokacija 33 predstave imale su više od 40 izvedbi u kojima je sudjelovalo više od 500 gostiju iz 20 zemalja.