MONTAŽSTROJ PREDSTAVLJA

Živi zid - neobična gorska služba spašavanja

13.02.2014 u 13:34

Bionic
Reading

U sklopu projekta MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE članovi umjetničkog kolektiva MONTAЖ$TROJ 12. studenoga 2013. godine razgovarali su s članovima udruge Živi zid. Aktivisti te udruge odgovaraju na deložacije postavljanjem nove granice – one koja brani pravo svakog čovjeka na vlastiti dom podsjećajući na važnost solidarnosti i uzajamne pomoći u trenucima u kojima naši sugrađani gube sve što imaju.

Aktivisti udruge Živi zid opisuju sami sebe kao neobičnu gorsku službu spašavanja – reagiraju brzo, trude se doći u što većem broju i barem privremeno zaustavljaju deložacije ljudi. Zbog toga su i živi primjer da jedino zajedničkim naporima možemo zaustaviti nepravdu.

Video izvještaj razgovora s Živi zid jedan je dio multimedijalnih sadržaja koji će tijekom veljače biti objavljeni na medijskoj platformi projekta MALI ČOVJEK ŽELI PREKO CRTE. Osnovni cilj medijske platforme jest stvaranje medijskog sadržaja od javnog – a ne partikularnog ili komercijalnog interesa za građane naše zemlje bez reklama i privatnog kapitala. Medijska platforma također će sadržavati i sve ostale informacije i multimedijalne sadržaje projekta.