T-HTNAGRADA@MSU.HR

Zbog domaćih umjetnika gužva u MSU-u

29.03.2014 u 10:42

Bionic
Reading

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvoreno je sedmo izdanje izložbe T-HTnagrada@msu.hr koja kroz 16 odabranih i pet radova pozvanih umjetnika publici pruža pregled recentnog stvaralaštva suvremene umjetničke scene

Izložbu je otvorila Vesna Kusin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, istaknuvši izložbu T-HTnagrada@msu.hr kao odličan primjer suradnje gospodarstva i kulture u kojemu obje strane dobivaju.

'Suradnja gospodarstva i kulture već je dugo vremena uobičajena. Dobar je primjer turizam jer je sve više turista privučeno kulturom', kazala je zaključivši da etablirane kompanije već dugo pomažu kulturnu proizvodnju, a na taj način i same profitiraju.

Ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić kazala je da je izložba zadovoljila sva očekivanja.


'Izložba je upravo onakva kakvu smo zamišljali i kakvu smo željeli. Željeli smo predstaviti ono što je po našem mišljenju bilo najbolje u domaćoj produkciji', rekla je Pintarić.

Po svečanom otvorenju održan je performans Vlaste Žanić u kojemu su sudjelovali i posjetitelji, a pružio je svojevrsnu sintezu umjetničinih radova nastalih kroz posljednjih deset godina.

I ove godine umjetnici su pokazali značajan interes za natječaj te su prijavljena čak 203 djela. Stručni žiri izabrao je 16 najboljih radova. Kao i prijašnjih godina, stručno ocjenjivačko povjerenstvo pozvalo je troje priznatih umjetnika i dva umjetnička dvojca da svojim radovima izravno sudjeluju u izložbi i natječaju. Pozvani su: Sandra Vitaljić s radom 'Voljena', Vedran Perkov predstavlja svoj 'Broadway Boogie-Woogie', Davor Vrankić s crtežom 'Silent Dancer', potom Lightune.G s luminoakustičnom instalacijom 'Lighterature Reading, Chapter 11' te Žižić/Kožul s radom naslovljenim '0,50'.

Izložba završava 27. travnja svečanom dodjelom otkupnih nagrada u iznosu od 50.000, 40.000 i 30.000 za prva tri mjesta te 10.000 za nagradu publike.

Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u videu.