MONTAŽSTROJ PREDVIĐA

Zanima li vas budućnost hrvatske budućnosti?

30.04.2013 u 10:50

Bionic
Reading

Svi koje zanima kako bi mogla izgledati hrvatska budućnost imaju to prilike saznati tijekom prezentacija Montažstrojeva projekta 'Budućnost je sada' koje će se odvijati od 8. svibnja do 1. lipnja u večernjim satima

U studenome 2012. Montažstroj je u svom interdisciplinarnom umjetničkom projektu 'Budućnost je sada' oformio posebnu radnu skupinu mladih entuzijasta.

Cilj projekta bio je stvoriti scenarij budućnosti naše domovine.

Projekt 'Budućnost je sada' vođen je uvjerenjem da umjetnost nudi mogućnost zamišljanja naizgled nemogućeg, neostvarivog.

'Suprotno depresivnom vremenu u kojem živimo, u kojem preko 370 tisuća naših nezaposlenih sugrađana teško vidi bolju budućnost, a mladi pokreću inicijative odlaska iz zemlje, Montažstrojev 'think tank' odvažio se na potragu za dozom optimizma', kazali su iz Montažstroja.

Koristeći različite analitičke metode, ali i one kazališne, radna skupina za budućnost analizirala je više desetaka postojećih scenarija budućnosti, od holivudskih do kazališnih, i odlučila se u konačnici za scenarij njemačkog redatelja Rainera Wernera Fassbindera.

S obzirom da se budućnost tiče svih nas, Montažstroj poziva sve zainteresirane da se priključe prezentacijama radne skupine za budućnost na kojima osim scenarija budućnosti nude jedinstveno umjetničko iskustvo.

Na prezentaciji se može sudjelovati prijavom na e-mail buducnost@montazstroj.hr, nakon čega će slijediti detaljnije obavijesti o proceduri sudjelovanja, datumima i lokacijama susreta koji će se odvijati više puta tjedno od 8. svibnja do 1. lipnja u večernjim satima.