ZGKUL

Vruće ljetne mjesece provest ćete u Zagrebu? Evo koja događanja nudi glavni grad

19.06.2019 u 15:48

Bionic
Reading

Program Zagrebačkoga kulturnog ljeta 2019. (ZGKUL 2019.), koje se ove godine održava pod sloganom 'Budi kul - budi u Zagrebu', predstavljen je u srijedu u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu

O programu su govorili ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba Milana Vuković Runjić.

Vuković Runjić istaknula je kako će Zagreb ovoga ljeta ponuditi niz nezaboravnih kulturnih događaja, zbog kojih je doista tijekom ljeta 'kul biti u Zagrebu'.

Od Trga kralja Tomislava do Bundeka i od Gornjega grada do Novog Zagreba otvorene i zatvorene pozornice grada otvorit će vrata brojnim posjetiteljima i ponuditi najbolje i najatraktivnije od ljetne ponude, najavila je Vuković Runjić.

Četvrtu godinu zaredom, uživat ćemo, uz ostalo, 'u glazbi na travi', na festivalu Zagreb Classic koji se održava na Trgu kralja Tomislava, istaknuo je Mirko Boch dodavši kako festival započinje 21. lipnja programom 'Glazba i grad' s glazbom pod utjecajem latino ritmova.

Fiestu 21. lipnja, najavio je kazimir Bačić, otvaraju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, a 22. lipnja nastavljaju glazbeni program Tamburaški orkestar HRT-a s Los Caballerosima.

Festival se nastavlja brojnim drugim programima koje pripremaju zagrebačka Filharmonija i Tonči Huljić, Moskovski kadeti, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Opera i Balet HNK, Kazalište Komedija te Ansambl Lado.

Predviđen je i glazbeni, scenski i filmski program u kinu pod vedrim nebom Ljetne pozornice Tuškanac, Ljeto na krovu MSU-a te u Atriju Klovićevih dvora.

Na Gornjem gradu je Scena Amadeo i Histrioni te festival Orgulje zagrebačke katedrale na Kaptolu, a tu su i koncertni program na Ljetnoj pozornici Bundek te Inmusic Festival na Jarunu.

U sklopu ZGKUL 2019. posjetitelji će moći razgledati brojne atraktivne izložbe i vrijedne zbirke zagrebačkih galerija i muzeja.

Svi programi su besplatni.