ZAGREBDOX

Vrhunski dokumentarci ekskluzivno u MAXtv Videoteci

20.02.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 22. veljače do 1. ožujka u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol

Hrvatski Telekom kao generalni sponzor ZagrebDoxa donosi MAXtv korisnicima ekskluzivnu ponudu festivalskih filmova u MAXtv Videoteci i to odmah nakon njihove zadnje projekcije na festivalu.

Kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje te jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost? Odgovore na ta pitanja potražite u filmu Matije Vukšića 'Djeca tranzicije', a u MAXtv Videoteci besplatno ga možete pogledati od 24. veljače do 3. ožujka.

Djeca tranzicije

Ljubav je najbolja stvar u životu, sve dok ne završi. Film Christiana Freija 'Besani u New Yorku' bavi se upravo time, stanjem koje slijedi nakon kraha ljubavi, i pokazuje nam izbliza paralizirajuću, mučnu i silovitu ljubavnu bol. Kroz intimne ispovijesti nekoliko Njujorčana kojima su slomljena srca propituje same temelje ljubavi te prateće osjećaje zadovoljstva ili agonije. Film za one koji su zaljubljeni, odljubljeni ili u potrazi za ljubavlju u MAXtv Videoteci potražite od 27. veljače do 1. ožujka.

Besani u New Yorku

Od 2. ožujka pa sljedećih šest mjeseci u MAXtv Videoteci bez naknade će biti dostupna četiri filma.

Film Matka Petrića 'Earl Jones je bija u pravu' priča je o splitskoj blues sceni i kultnoj grupi Otprilike ovako, a ona postoji od 1973. Tekstopisac i pjevač Jadran Zlodre Gobbo preminuo je 2008, a u duhovitom i zanimljivom razgovoru s preostalim članovima i prijateljima čut ćemo brojne zabavne anegdote i saznati zašto je Earl Jones bija u pravu.

Earl Jones je bija u pravu

'Orbanići Unplugged', film Igora Mirkovića, priča je o životu Alena Vitasovića koji bi zacijelo bio miran i običan da u jednom trenutku stvari nisu krenule u posve nepredvidivu smjeru. Prva pjesma koju je snimio bez velikih ambicija preko noći je postigla nezapamćen uspjeh, a Alen je postao najpoznatiji pjevač u zemlji. Tri godine kasnije Alen i njemu bliski ili sasvim nepoznati ljudi razmišljaju o tome što se u toj beskrajno brzoj izmjeni događaja doista dogodilo...

U fokusu glazbenog dokumentarca 'Punčke', redatelja Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića, tri su mlade djevojke iz popularnog vinkovačkog rock benda Punčke. Film ih prati u prvih pet godina postojanja benda, baveći se njihovim statusom na sceni i javnom percepcijom. Preko snova i glazbe upoznat ćete svijet iz njihove perspektive, a vidjet ćete i neke dosad neprikazane snimke, kao i poznate predstavnike vinkovačke rock scene.

Punčke

Dokumentarni film redatelja Radislava Jovanova Gonza 'Backstage pass – Bambi Molesters' prikazuje The Bambi Molesters u inače nevidljivim situacijama na pozornici i iza nje. Uključeni su nastupi na Novom Zelandu, kao i oni s velikanima rocka, grupom R.E.M. Prateći ih od 1998. do 2003, film nudi zaokruženu priču o jedinom hrvatskom bendu koji se može pohvaliti respektabilnom karijerom na svjetskoj glazbenoj sceni. Danas su Bambi Molesters jedna od najcjenjenijih svjetskih surf-rock skupina. Lux Interior, frontmen grupe The Cramps, nazvao ih je najboljim surf bendom današnjice.

Osim što će posjetitelji uživati u vrhunskim dokumentarcima, u predvorju kina Cineplexx moći će se zabaviti uz glazbeni servis Deezer s 35 milijuna pjesama i MAXtv To Go, koji će biti dostupni u MAXtv Filmofeelcorneru, a uz nagradni natječaj MAXtv Filmofeel i zabavne filmske izazove posjetitelji će moći osvajati super nagrade. Za nestrpljive posjetitelje nagrade će se moći osvojiti odmah na festivalu, a one malo strpljivije super nagrade čekaju na online nagradnom natječaju na MAXtv Facebooku