Timm Thaler ili prodani smijeh

Vodimo vas na predstavu o dječaku koji je prodao svoj smijeh

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 20.09.2019 10:11
  • Objavljeno 16.09.2019 u 14:51
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damil Kalogjera

U kazalištu Trešnja ovoga vikenda na rasporedu je predstava Timm Thaler ili prodani smijeh. Nastala prema romanu njemačkog autora Jamesa Krüssa i u režiji Renea Medvešeka, predstava donosi zanimljivu priču o važnosti unutarnje slobode, kao i vrijedosti i vrlina koje su nezamijenjive

Predstava je premijerno izvedena u ožujku, a publika ju ima priliku pogledati ove subote, 21. rujna u 17 sati ili u nedjelju, 22. rujna u 11 sati u kazalištu Trešnja.

Timm Thaler siromašni je dječak zvonkog imena i zvonkog smijeha koji nesmotreno potpisavši ugovor s dijaboličnim moćnikom, barunom Garvom gubi najvrjedniji dio sebe – svoj neodoljivi, zarazni smijeh. U zamjenu za smijeh Barun mu daje jednu sasvim specifičnu sposobnost – sposobnost dobivanja svake oklade. Iako mu ta sumnjiva trgovina donosi u život prije svega bijeg iz siromaštva, a s jednom nemogućom okladom postaje i najbogatiji dječak na svijetu, Timm vrlo brzo shvaća da je s gubitkom svog smijeha, zapravo izgubio sebe.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damil Kalogjera

Timmova potraga za smijehom postaje njegova, ali i naša potraga za samima sobom. Podsjeća nas na to gdje se skriva ono najvrjednije što ćemo ikada posjedovati i uči nas jednu od najvažnijih lekcija da se nikad, ali baš nikad ne zaboravimo smijati, jer upravo je smijeh odraz naše unutarnje slobode i nesputanosti.

U naslovnoj ulozi je Matija Čigir, u ulozi baruna Garva je Ivan Horvat, a Luka Bulović glumi Krešmira, novinara koji će pomoći Timmu u njegovoj potrazi. U ostalim ulogama su Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas, Jure Radnić, Silvio Mumelaš, Aleksandra Naumov, Paško Vukasović, Sanja Hrenar, Kruno Bakota.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damil Kalogjera

Predstavu je režirao Rene Medvešek u suradnji s dramaturginjom Jelenom Kovačić, glazbu je izabrao i skladao Matija Antolić, kostime je osmislila Doris Kristić, a scenografiju Tanja Lacko, dok je rasvjetu oblikovao Aleksandar Čavlek. Grafička dizajnerica je Jelena Đanko, a scenski slikar je Aleksandar Bezinović. Autor plakata predstave je Zdenko Bašić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Damil Kalogjera

Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za izvedbu predstave 'Timm Thaler ili prodani smijeh' u subotu, 21. rujna u 17 sati i 1x2 za nedjelju, 22. rujna u 11 sati. Dobitnici su Laila Gumhalter Malić i Anita Bronić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!