NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Ljetne noći Teatra EXIT

28.08.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Od 30. kolovoza do 8. rujna pogledajte predstave 'Kako misliš mene nema!?', 'Ja,Tata!', 'SHAKEspeare na EXit', 'Balon' i nikako ne propustite gostovanje višestruko nagrađivanog međunarodnog kazališnog ansambla Theatre ad Infinitum s iznimnim kazališnim ostvarenjima prepoznatim i nagrađivanim širom svijeta - predstavama 'Translunar Paradise' i 'Odyssey'!

Poklanjamo 1x2 ulaznice za:

30. kolovoz 'TRANSLUNAR PARADISE'
31. kolovoz 'TRANSLUNAR PARADISE'
1. rujan 'ODYSSEY'

ODYSSEY

Svojom predstavom 'Odyssey' Theatre ad Infinitum ponovo problematizira Homerov bezvremeni grčki mit. Jedan glumac. Jedan sat. Čin jednoga čovjeka koji se pokušava vratiti svojoj obitelji i krvavo se osvetiti.
U ovom se Odiseju riječi gotovo bez šava sljubljuju s rukama, šakama, glasom i veličanstvenom pojavnošću likova, što je na trenutak demonsko, na trenutak blaženo.
Siktanje, praskanje, trzanje i vrpoljenje vode nas od epizode do epizode slavnoga epa, stalno varirajući zvuci i pokreti smještaju se u te slavne Homerove fraze obojene morem boje tamnoga vina i zorom ružičastih prstiju stvarajući novi ritmizirani okvir koji sjajno sljubljuje svaki dio priče. Glas moćnog i nepokolebljivog Odiseja u času zamjenjuje nježni falset Nausikaje ili malaksalog feminiziranog Eurimaka (predvodnika prosaca), dok se mi koji slušamo, razdragano smijemo brzim i okretnim preobrazbama našega vodiča na tom putovanju.

Theatre Ad Infinitum je višestruko nagrađivani međunarodni kazališni ansambl sa sjedištem u Londonu koji stvara nov i originalan teatar za multikulturalnu publiku.

TRANSLUNAR PARADISE

Iskusite putovanje života, smrti i ustrajne ljubavi.
Po smrti svoje supruge William bježi u raj mašte i uspomena, mjesto daleko od stvarnosti njegove tuge. Vraćajući se sa drugog svijeta, Rose posjeti svog životnog suputnika kako bi izvršila posljednji čin ljubavi: pomogla mu da je zaboravi.

Ovo izuzetno djelo teatra maski i pokreta koje koristi pratnju harmonike, višestruko je nagrađivano, priznato od strane kritičara, zasluženo rasprodano do posljednjeg mjesta na edinburškom festivalu Fringe 2011. godine.

Dvije ulaznice za predstavu 30. kolovoza osvojila je Ana Perić

Dvije ulaznice za predstavu 31. kolovoza osvojila je Jelena Ferrelli

Dvije ulaznice za predstavu 1. rujna osvojila je Mateja Mikuš Bučec