NAGRADNJAČA

Vodimo vas na Festival svjetskog kazališta

04.10.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Predstavom 'Smrt u Veneciji' nastaloj po noveli Thomasa Manna u režiji Thomasa Ostermeira, i izvedbi Schabühnea am Lehniner Platz, 10. rujna je započeo 11. festival svjetskog kazališta u Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Bit će izvedene i predstave 'Oluja dolazi' kazališne skupine Forced Entertainment u režiji Tima Etchellsa, 'Dugo putovanje u noć' Tonellgroep Amsterdam redatelja Ive van Hoveate 'King Size' u izvedbi Theatera Basel i režiji Christopha Marthalera.

S obzirom na to da, kako ističe Dubravka Vrgoč, umjetnička ravnateljica Festivala svjetskog kazališta, već godinama u europskom umjetničkom teatru ne postoji trendovi ni prevladavajuće estetike i ove će godine program biti ispunjen predstavljanjem recentnih scenskih projekata velikih redatelja i njihovih vizija suvremenog kazališta.

Naprotiv, kao posebna programska osobitost Festivala nameće se praćenje i umjetnički razvoj pojedinih redatelja koji su već gostovali na Festivalu kao što su Thomas Ostermeier (Nora, Hamlet, Othello), Ivo van Hove (Premijera) te Christoph Marthaler (Voćna mušica), no koji će sada u Zagrebu pokazati predstave sasvim drukčijeg poetološkog pristupa.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice za sljedeće predstave:

'Oluja', 24. rujna
'Dugo putovanje', 27. rujna
'King Size', 5. listopada

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koju predstavu žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Oluja', 24. rujna osvojili su:

Boris Bunčić
Maja Barbalić

Po dvije ulaznice za predstavu 'Dugo putovanje', 27. rujna osvojili su:

Marija Tomić
Saša Capan

Po dvije ulaznice za predstavu 'King size', 5. listopada osvojili su:

Jasna Augustinčić
Ivana Pećnik