NAGRADNJAČE

Vodimo vas na festival monodrame MONOK@

14.10.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Posljednjih 20-tak godina hrvatska monodrama doživljava svoju renesansu te nastaju sjajne predstave u izvedbama ponajboljih hrvatskih glumica i glumaca. Upravo taj povratak monodrame u sam vrh hrvatske kazališne ponude razlogom su pokretanja festivala monodrame MONOK@

Od 30-ak predstava recentne produkcije monodrame napravljen je izbor za prvu godinu održavanja festivala kao spoj kultnih predstava od kojih su neke izvedene i preko tisuću puta do ovogodišnjih produkcija i jedne praizvedbe.

Krapinske Toplice kao mjesto gdje se prožima kulturna i turistička tradicija, idealno su mjesto za druženje kazališnih umjetnika i publike.

Na prvom festivalu monodrame MONOK@, koji će se u Domu kulture u Krapinskim Toplicama održavati od 10. do 16. listopada, bit će izvedeno šest predstava iz recentne produkcije drame i jedna praizvedba.

Tako će na daskama topličkog Doma kulture zainteresirani moći vidjeti kultnu monodramu Dragana Despota 'Na rubu pameti', 'Munchhausen' u izvedbi Vilija Matule te monodramu 'Marlene Deitrich' koju izvodi Ksenija Prohaska.

Od monodrama novijeg datuma izabrane su 'Shirley Valentine' u izvedbi Ksenije Pajić, predstava 'Ja, deda' Pere Juričića te hit predstava 'Zlatni lančić od bižuterije' popularnog beogradskog glumca Andrije Miloševića koji se proslavio u hit seriji 'Andrija i Anđelka'.

Ideja vodilja izbornika Darka Putaka je da na svakom festivalu monodrame bude i jedna premijerna izvedba, a ove godine to je monodrama Matije Prskalo 'Samo jedna žena' koja će u Krapinskim Toplicama doživjeti svoju praizvedbu.

10. listopada, u 20:00 - 'Shirley Valentine'
11. listopada, u 20:00 - 'Zlatni lančić od bižuterije'
12. listopada, u 20:00 – 'Ja, deda!'
13. listopada, u 20:00 – 'Na rubu pameti'
14. listopada, u 20:00 - 'Marlene Deitrich'
15. listopada, u 20:00 – 'Samo jedna žena'
16. listopada, u 20:00 – 'Münchhausen'

Darujemo 2x2 ulaznice za predstavu 14., 15. ili 16. listopada, a dobitnici su Franjo Crnković i Andrea Mance.