ODGOĐEN Split Classic

[VIDEO / FOTO] Idući tjedan na Splitskom ljetu Baletne gala večeri i premijera 'Francuzice'

17.07.2020 u 22:13

Bionic
Reading

Plesni program 66. Splitskog ljeta počinje u subotu Baletnom gala večeri u izvedbi Baleta HNK Split, operni program nastavlja se izvedbama 'Nabucca' 21. i 23. srpnja, a u sklopu dramskoga programa premijerno će biti izvedena predstava 'Francuzica', u četvrtak, 23. srpnja

Predstavljajući program Splitskoga ljeta za idući tjedan, ravnatelj Srećko Šestan rekao je da se koncert Split Classic, koji se trebao održati 25. srpnja u Meštrovićevin Crkvinama - Kaštilcu odgađa do sljedeće godine zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji odakle su trebali doći umjetnici. Tako će umjesto seksteta Nemanje Bogunovića i Snežane Savičić Sekulić nastupiti gudački kvarteta Hrvatskoga narodnog kazališta Osijek.

'Publiku u subotu i nedjelju očekuju Baletne gala večeri, potom 21. i 23. srpnja izvedba opere 'Nabucco', a posebna poslastica ovogodišnjeg Ljeta je predivan koncert Ramona Vargasa, velikog tenora svjetskoga glasa koji će na Peristilu 22. srpnja izvesti koncert 'Corazon de Mexico', odnosno Srce Meksika', rekao je Šestan najavivši i premijeru drame Ilije Zovka 'Francuzica' u izvedbi Trpimira Jurkića i Snježane Sinovčić Šiškov.

Ravnateljica Drame HNK Split Jelena Bosančić istaknula je da publika ovaj tjedan ima velik izbor u dramskom programu. Večeras je tako na programu predstava 'Split in Space' u izvedbi Gradskog kazališta mladih u Meštrovićevim Crkvinama - Kaštilcu. Monodrama 'Mistero Buffo' Dražena Šivka na rasporedu je 20. srpnja, a 23. srpnja na rasporedu je premijera 'Francuzice'.

'Mi se najviše veselimo našoj prvoj dramskoj premijeri duo-drami, kultnom tekstu našeg pokojnog kolege Ilije Zovka i to nas raduje. Ta će se predstava izvesti na novom izvedbenom mjestu u dvorištu Nadbiskupijskog sjemeništa. U tom je parku jako lijepa atmosfera, intimna, a opet daje dojam velikog prostora. To je idealno mjesto za našu 'Francuzicu'', izjavila je Bosančić.

Ravnatelj baleta HNK Split Ilir Kerni najavio je dvije Baletne Gala večeri ovoga vikenda, ocijenivši ih sjajnim programom, 'u što će se uvjeriti i publika koja će u subotu i nedjelju doći na Sustipan'. Dodao je da je ponosan na program jer su u kratkom periodu stvarali nove potencijalne prvake i koreografe. Publika će vidjeti plesače koji su se počeli razvijati od prosinca, a pokazat će prave rezultate.

'Naše Baletne Gala večeri imaju pojačanje iz Zagreba, ali i goste iz Njemačke. Vjerujem da će publika uživati u ove dvije grand predstave', zaključio je Kerni.

  • +9
Predstavljene predstojeće predstave 66. Splitskog ljeta Autor: Milan Sabic/PIXSELL