LOPTANJE U GRADU

Velimiru Viskoviću nitko ne želi odgovoriti na pitanje

04.06.2014 u 12:03

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je da književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković jako dobro zna kome treba pisati pismo i kome je pismo naslovio, kada je na svom Facebook profilu optužio gradonačelnika Milana Bandića da je promijenio odluku Povjerenstva koje dodjeljuje nagrade Grada Zagreba i njemu 'oduzeo' nagradu.

U telefonskom razgovoru Darinko Kosor je za tportal kazao da Velimir Visković nije njemu pisao pismo i da nema što za dodati. Kazao je kako je on kao predsjednik Skupštine odgovoran za proceduru, a ona je, rekao je ispoštivana. Prema pravilima, stručne komisije imaju savjetodavnu ulogu te njihov izbor kandidata za nagrade Grada Zagreba nema obavezujući karakter.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dalje ne želi komentirati pismo Velimira Viskovića niti odgovoriti na njegovo pitanje već upit preusmjerava prema Darinku Kosoru.

Podsjetimo, Velimir Visković objavio je otvoreno pismo upućeno zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću optuživši ga da je spriječio da on dobije nagradu Grada Zagreba. Svoje pismo Visković je zaključio pitanjem Bandiću osjeća li se dovoljno kompetentnim u sferi znanosti o književnosti da mijenja odluke najuglednijih naših stručnjaka i odlučuje li na isti način o drugim nagradama Grada Zagreba. Jedna od članica komisije za književnost Nadežda Čačinovič jučer je za tportal kazala kako joj je žao što je sjedila u povjerenstvu čiji se izbor nije uvažio.