klub quasimodo

Večer sjećanja na Predraga Lucića

12.02.2020 u 23:09

Bionic
Reading

Na rođendan Predraga Lucića 12. veljače u splitskom klubu Quasimodo održana je večer sjećanja na ovog velikog pjesnika, satiričara i novinara.

'Želimo da te večeri Predragove riječi budu među nama, žive, glasne i inspirativne, te zbog toga pozivamo sve koji ga se žele prisjetiti zajedno s nama da odaberu neku njegovu pjesmu, kolumnu, ulomak, stih… i pridruže nam se u zajedničkom čitanju’, naveli su u pozivu organizatori iz Bookvice.

Želje su im se ispunile i dvorana je bila puna, a prerano preminulog novinara i književnika prisjetili su se Patricija Horvat iz Bookvice, te Predragovi kolege i prijatelji Boris Dežulović i Ivica Ivanišević, koji su čitali njegove riječi, baš kao i glumica Bruna Bebić.

Predrag Lucić rodio se u Splitu 12. veljače 1964., a preminuo je 10. siječnja 2018. nakon teške bolesti. Studirao je kazališnu režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a najpoznatiji je kao jedan od suosnivača Feral Tribunea.

  • +14
Večer sjećanja na Predraga Lucića Izvor: Cropix / Autor: Vojko Bašić

Još od siječnja 1985. počeo je surađivati s Feralom, tadašnjim satiričnim podlistkom Nedjeljne Dalmacije, radeći i kao novinar i ratni reporter, prije no što se Feral Tribune prvo preselio u Slobodnu Dalmaciju, a potom 1993. potpuno osamostalio.

Objavljivao je pjesničke, prozne i dramske tekstove, te pokrenuo i uređivao Biblioteku Feral Tribune.