poruka podrške

Ukrajinska akademija znanosti zahvalila HAZU-u na izrazima solidarnosti

27.02.2022 u 15:08

Bionic
Reading

Predsjednik Nacionalne akademije znanosti Ukrajine Anatolij Zagorodni zahvalio je u nedjelju predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademiku Velimiru Neidhardtu na izrazima solidarnosti i potpore zbog ruske agresije na Ukrajinu, priopćeno je iz HAZU-a

“Dirnuti smo vašim pismom podrške u kojem se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu. Nacionalna akademija znanosti Ukrajine duboko vam je zahvalna na podršci i solidarnosti”, poručio je Zagorodni u pismu zahvale.

Istaknuo je da im je Izuzetno važno znati da rat protiv Ukrajine koji je započela Rusija izaziva adekvatan odgovor svjetske znanstvene zajednice, te da civilizirani svijet mora zaustaviti agresora.

“Vaša podrška jača našu vjeru u pobjedu. Ponosni smo na ukrajinski narod. Ponosni smo na naše oružane snage i na naše branitelje koji na bojišnici iskazuju junaštvo i hrabrost. I pobijedit ćemo”, istaknuo je Zagorodni.

U pismu se naposljetku ispričava zbog kašnjenja u odgovoru na podršku HAZU-a. “Imam problema s internetskom vezom. Borbe se vode u predgrađu Kijeva”, napisao je.