POVOLJNE CIJENE

U Zagrebu otvorena Outlet knjižara

29.10.2012 u 16:53

Bionic
Reading

Outlet knjižara, prva knjižara koja nudi više od 2,5 tisuće naslova tridesetak nakladnika po povoljnijim cijenama, otvorena je u Zagrebu, a namijenjena je ljubiteljima knjiga svih uzrasta

'Ideja o outlet knjižari koja bi na jednom mjestu nudila velik broj knjiga širokog raspona žanrova svih zainteresiranih izdavača rodila se iz želje da se knjigu približi što široj publici po pristupačnim cijenama', kazala je Snježana Sremić, direktorica nakladničke kuće Miš iz Zagreba, idejnog pokretača projekta.

Potrebu za takvom knjižarom pokretači projekta uočili su sudjelujući na sajmovima knjiga diljem Hrvatske. 'Primijetili smo da je potražnja velika, da ljudi - osobito mladi - vole i kupuju knjige i da nisu zaboravili na njih", kazala je Sremić. "No, pokazalo se također da je u donošenju odluke o ulaganju u knjigu cijena ipak presudna', dodala je.

Osim u knjižari, sve naslove u ponudi moguće je kupiti i putem interneta te su tako one dostupne svugdje u Hrvatskoj, dodala je Sremić.

Projekt ne bi bio moguć bez podrške izdavača koji sudjeluju u njemu, poput velikih nakladnika Naklade Ljevak, Znanja i Profila, ali i manjih i regionalnih nakladnika među kojima su Planetopija, Marjan Tisak, Naša djeca, Stanek, Begen, Dušević & Kršovnik i drugi.

'Time dajemo jednaku šansu manjim izdavačima koji u distribuciji tako postaju ravnopravni velikima', kazala je Sremić.

Ponuda obuhvaća starija i novija izdanja, a obuhvaćeni su svi žanrovi. Ponuda beletristike, primjerice, uključuje sve - od klasika svjetske književnosti, preko romana koji su obilježili devedesete godine prošloga stoljeća pa sve do suvremenih autora.

'Sve to je tek početak', kazala je Sremić, istaknuvši kako planiraju slične knjižare otvoriti u svim većim gradovima u Hrvatskoj.