FESTIVAL DOBRIH EMOCIJA

U Varaždinu počeo Špancirfest

21.08.2009 u 15:27

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 11. festival uličnih šetača Špancirfest počeo je nastupom francuskoga 'L' Acoustel ganga', a u sljedećih deset dana ponudit će posjetiteljima 270 sati programa koji će izvesti 1600 sudionika iz 17 zemalja svijeta

Po riječima direktorice Turističkog ureda Branke Tropp, organizatora festivala, moto ovogodišnjega Špancirfesta je 'festival dobrih emocija' koje će u sljedećih deset dana 'špancireri' doživjeti na najljepšoj mogućoj pozornici - u staroj varaždinskoj gradskoj jezgri.

Osim mnogobrojnih performera, zabavljača i izvođača, posjetitelje Špancirfesta očekuju koncerti, predstave za djecu i odrasle te desetak radionica s različitim sadržajima.

Kad je riječ o poznatim glazbenicima, u Varaždinu će nastupiti Massimo, Zdenka Kovačiček, Luka Nižetić, Edo Maajka i Gustavi, a posljednjeg dana koncert će održati Creedence Clearwater Revived. Sutra koncert ima Toni Cetinski u sklopu proslave 50. obljetnice poslovnog sustava Vindije, koja je među glavnim sponzorima Špancirfesta.

I ove su godine u ponudi 23 dječje predstave u sklopu Hlapecfesta te predstave za odrasle u dijelu koji nosi naziv Komedijafest. Među ostalima, nastupit će glumačka družina Histrioni te Epilog teatar iz Zagreba. U deset dana, koliko će taj festival trajati, organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja.

Ono što prvi dan festivala očekuje posjetitelje Špancirfesta jest nastup 'Magic Theatra Serpentsa' na Korzu od 17 sati te još jedan nastup 'L' Acoustel ganga', također od 17 sati na Korzu. Nekadašnji član makedonske grupe Leb i sol Kiril Džajkovski nastupa od 20,30 sati na pozornici kod Staroga grada, a od 22 sata tvrtka Varteks daruje 'špancirerima' koncert Massima na Stančićevu trgu. Otvorenje će završiti velikim vatrometom s bedema Staroga grada u 22 sata.