ulični festival

Franz Ferdinand večeras besplatno u Varaždinu, očekuju se velike gužve

22.08.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Varaždinska gradska jezgra postala je velika otvorena pozornica na kojoj se održava jubilarno 25. izdanje Špancirfesta, najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj, a ovogodišnja posebna atrakcija su škotski glazbeni velikani - Franz Ferdinanda, koji će nastupiti večeras

Osvajatelji Brit Awardsa, Mercury glazbene nagrade te nositelji više nominacija za Grammy održat će besplatni koncert na glavnoj festivalskoj pozornici a kao predgrupa nastupit će mladi slovenski bend Joker Out, koji je nedavno imao turneju po Velikoj Britaniji, a s čijim smo članovima nedavno i mi razgovarali. Koncert škotskih rock velikana počinje u 21 sat.

"Headliner ovogodišnjeg jubilarnog 25. izdanja Špancirfesta poznati je škotski rock band Franz Ferdinand koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici. S obzirom da je koncert besplatan, očekujemo jako velik broj posjetitelja ne samo iz Hrvatske nego i okolnih zemalja”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

Budući da se očekuje velika gužva u središtu Grada, Toth je pozvala na korištenje javnog gradskog prijevoza.

"Savjetujem posjetiteljima da izbjegnu stres i nervozu tražeći parkirna mjesta u gradu te da koriste parkiralište na prostoru Autokluba Varteks u Biškupečkoj ulici, gdje su Grad Varaždin i TZ osigurali besplatan parking. S tog parkinga do središta Grada besplatno voze autobusi javnog gradskog prijevoza”, poručila je Toth.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Franz Ferdinand svojom glazbom i bezvremenskim hitovima poput "Take Me Out", "Do You Want To", "No You Girls", "Walk Away", "This Fire", "Love Illumination" obilježili su cijelu generaciju nakon gotovo dva desetljeća rada. S milijunima prodanih albuma, brojnim glazbenim priznanjima i pozicijama na vrhu glazbenih ljestvica, Franz Ferdinand ostaje jedan od najprepoznatljivijih rock bendova današnjice.