sAJAM KNJIGA U ISTRI

U utrci za nagradu Libar za vajk je 28 izdavača i 43 naslova

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 06.11.2017 13:08
  • Objavljeno 06.11.2017 u 13:06
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pulski sajam knjiga

Objavljene su nominacije za nagradu Libar za vajk koja će biti dodijeljena na književnom sajmu u Puli u prosincu, a u izboru su 43 naslova objavljena kod 28 izdavača. O nominiranima je odlučivalo četvero renomiranih hrvatskih knjižara: Vlatka Balinčić (Knjižara Planetopija), Dražen Dabić (Knjižara - antikvarijat Bibliofil), Dragana Vujatović (Superknjižara) i Ivica Vuletić (Knjižara Nova)

U konkurenciji su bili knjižni naslovi nakladnika koji će sudjelovati na 23. Sa(n)jam knjige u Istri, a objavljeni su u razdoblju od 1. listopada 2016. do 1. listopada 2017. godine. Cjeloviti popis anominiranih možete pronaći ovdje.

Nagrada Libar za vajk namijenjena nakladnicima uključuje, osim skulpture koju je oblikovao dizajner Mauricio Ferlin, i novčanu nagradu u iznosu od 15 tisuća kuna. Autor kao nagradu također dobiva skulpturu i novčanu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna te boravak u prvoj pulskoj rezidenciji za autore Azil Giardini 2 u trajanju od 15 dana. Novčani dio nagrade osigurao je sponzor, Arena Hospitality Group.

Osim što je priznanje, Libar za vajk ujedno je i nagradna igra za publiku Sajma. Čitatelji između ponuđenih naslova biraju one za koje smatraju da će ostati „za vajk“, zanavijek, kao vrijedni dio kućne biblioteke.

Čitateljska publika koju čine kupci knjiga na web stranici www.sanjamknjige.hr te kupci knjiga na samom 23. Sa(n)jam knjige u Istri, glasa za Libar za vajk u razdoblju od 8. studenog do 8. prosinca 2017. te time sudjeluje u nagradnoj igri. Troje najsretnijih čiji glasački kuponi budu izvučeni iz bubnja dobit će kao nagradu paket najboljih knjiga Sajma.

'Glavni cilj ove jedinstvene nagrade u Hrvatskoj, koja povezuje autore, nakladnike, knjižare i publiku, je isticanje iznimnih nakladničkih projekata. Nagradom se želi istaknuti knjige koje nisu isključivo komercijalne, ali su  dostupne i relevantne na tržištu, knjige koje će u bibliotekama čitatelja ostati čuvane i korištene više generacija te pridonositi ukupnom poimanju naše kulturne baštine', priopćili su organizatori.

Libar za vajk nagrada je koju je prije dvije godine utemeljila Udruga Sa(n)jam knjige u Istri. Dosadašnji su dobitnici Miljenko Jergović za knjigu Sarajevo, plan grada i Olja Savičević Ivančević za knjigu Pjevač u noći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!