PREMIJERA

U subotu u Bjelovaru igra novi 'Čaruga' s Bojanom Navojcem i Ninom Violić

13.05.2024 u 15:09

Bionic
Reading

U bjelovarskom Domu kulture u subotu, 18. svibnja, bit će premijerno prikazana kazališna predstava „Čaruga”, prva profesionalna predstava novoosnovane Gradske kazališne kuće Bjelovar.

Kazališni klasik uprizoren prema djelu renomiranog hrvatskog autora Ivana Kušana na sceni su već oživljavali najugledniji hrvatski glumci poput Fabijana Šovagovića, Vere Zime i Vanje Dracha, a u bjelovarskoj verziji u glavnim ulogama pojavljuju se Bojan Navojec i Nina Violić, čime se nastavlja tradicija vrhunske glumačke postave u "Čarugi".

Za produkciju je zadužena Dubravka Vrgoč, intendantica riječkog HNK, a redateljsku palicu drži Ivica Buljan, bivši ravnatelj Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glazbenu podlogu potpisuje Drago Mlinarec, kostime je osmislila Ana Savić Gecan, dok je za scenografiju, svjetlo i vizualne efekte odgovoran slovenski duo Sonda i Toni Soprano.

  • +6
Premijera predstave Čaruga u Bjelovaru Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Premijera "Čaruge" zakazana je za subotu, 18. svibnja, a ulaznice su već dostupne za kupnju online. Bjelovarsko kazalište će nakon premijere organizirati još tri izvedbe - 19. svibnja te 8. i 9. lipnja, prije ljetne pauze.

Posebno izdanje izvedbe 19. svibnja uključuje besplatan prijevoz iz Zagreba za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom, što dodatno olakšava pristup svim ljubiteljima "dasaka koje život znače" izvan Bjelovara.