premijera

U Centru za kulturu Novi Zagreb: Prva hrvatska romska monodrama

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 03.12.2021 14:28
  • Objavljeno 03.12.2021 u 13:00
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prva hrvatska romska monodrama koja na originalan način progovara o ksenofobiji, rasizmu i ljudskim pravima bit će premijerno izvedena 15. prosinca u 20 sati u Centru za kulturu Novi Zagreb (Trg Narodne zaštite 2, Remetinec)

Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske, a režiju i dramaturgiju potpisuje glumac i samostalni umjetnik Igor Baksa, najavljuje se u priopćenju.

U izvedbi predstave sudjeluju pripadnici romske nacionalne manjine, a cilj joj je podići svijest o položaju romske nacionalne manjine u Hrvatskoj i nagnati publiku da istraži svoje stavove prema Romkinjama i Romima. Predstava želi opustiti i zabaviti publiku uz smijeh na račun drugih i drugačijih, a onda ih snažno uvesti u njihov život, te propitati ležernost kroz koju se širi anticiganizam.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Predstava kroz satiru, a kasnije i kroz dokumentaristički realizam, progovara o problemima suvremenog hrvatskog društva u kojem nacionalizam, ksenofobija i strah od različitosti nisu više političko, nego osobno pitanje svakoga od nas kome je po samom rođenju osigurano pravo da ga se naziva čovjekom. Predstavu je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija RH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!